На Тернопіллі держава компенсовує до 90 % вартості ліків від гіпертонії

На Тернопіллі держава компенсовує до 90 % вартості ліків від гіпертонії

29.10.13 08:58 0 778
Зробити доступними ліки для зниження артеріального тиску має на меті Пілотний проект з впровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою. Стартував проект 1 червня 2012 року і триватиме до 2020-го року.

«Спочатку люди до цього проекту ставилися з недовірою, - заявив головний позаштатний спеціаліст Міністерства охорони здоров’я України зі спеціальності «Терапія» Василь Нетяженко, - але за 10 місяців кількість тих, хто звернувся в аптеки і придбав ліки за зниженими цінами зросла від 5 до 44 відсотків».

Медик каже, що переважна більшість українців некоректно ставиться до власного здоров’я, 12 мільйонів людей має підвищений артеріальний тиск і це не лише люди старшого віку, але й середнього та молодшого поколінь.

Директор департаменту охорони здоров’я Руслан Мостовий розповів, що на Тернопільщину для реалізації програми виділено 4,5 мільйона гривень і залучено 400 із 600 аптек краю. Відшкодовують кошт аптечним закладам щомісяця. Заборгованості нема. «У нас 284 тисяч людей мають діагноз гіпертонія і саме вони повинні бути залучені до програми. З них 170 тисяч отримують ліки в аптечних закладах за зниженими цінами», - сказав на зустрічі з журналістами Руслан Мостовий.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Лавров радить Україні ...

КОМЕНТАРІ