Тернопілля: ніхто не забутий, ніщо не забуте! У с. Молотків, на Лановеччині пом’янули загиблих на війні

Тернопілля: ніхто не забутий, ніщо не забуте! У с. Молотків, на Лановеччині пом’янули загиблих на війні

29.10.13 11:04 0 941
Поминальні заходи з нагоди 69-ї річниці визволення України від фашистських загарбників відбулися у селі Молотків, Лановецького району.

Голова Тернопільської облдержадміністрації Валентин Хоптян разом із заступником-керівником апарату Юрієм Желіховським поклали квіти до меморіального комплексу-музею «Молотківська трагедія» та пом’янули усіх, хто віддав життя за наше майбутнє хвилиною мовчання.

Лише у Молоткові, 29 квітня 1943 року, фашисти розстріляли, спалили живцем, замордували 617 жителів села.

«Вражаюча історія цього села і країни, - зазначив Валентин Хоптян. – Вже в той час ішла боротьба за незалежність. Багато людей боролися на різних фронтах і в різних партизанських загонах, але вони вимріювали свободу. У нашому краї є 7 населених пунктів, які зазнали такої біди. Ми приїхали поклонитися загиблим, які ні в чому не винні. Тут багато зроблено у вісімдесяті. Тепер думаємо, як все це відновити».

Керівник області заявив, що відновлювати меморіальний комплекс-музей «Молотківська трагедія» почнуть з благоустрою, заміни світильників і перекриття музею. У самому ж музеї облаштують виставку, яка б розповідала історію усіх семи сіл Тернопільщини, де сталося подібне горе.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ