На Тернопіллі завдяки свободівцям погруддя Степанові Бандері в Підволочиську реставровано

На Тернопіллі завдяки свободівцям погруддя Степанові Бандері в Підволочиську реставровано

29.10.13 10:35 0 850
На Тернопільщині за сприяння активістів Підволочиської районної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олега Тимошика, Петра Шпинди та Віктора Попяка в Підволочиську було реставровано погруддя Степанові Бандері. Націоналісти повернули пам'ятнику його первинний вигляд. Усі роботи були виконані власними силами, за кошти членів організації.

"Почерк даного злочину схожий на ще незабутий акт вандалізму над пам'ятником Ярославові Стецьку у с. Камянки Підволочиського району й иншими пам'ятними знаками національно-визвольної боротьби українців, що були пошкоджені протягом останнього часу. Стає зрозумілим те, що орудують ті ж злочинці. Проте "невловимих месників" дотепер не можуть знайти правоохоронні органи. Ми, депутати усіх рівнів Підволочищини, члени районної організації ВО "Свобода" глибоко обурені з приводу нищення пам'ятників національної боротьби та вимагаємо негайного розслідування даних справ. Плюндрування пам'яток є знущанням над душами жителів західної України!", – зазначила очільниця Підволочиської районної організації ВО "Свобода" Ольга Навроцька.

Нагадаємо, що 25 жовтня 2013 року було сплюндровано пам'ятник Степанові Бандері у Підволочиську Тернопільської области. Кувалдою, що була знайдена неподалік, було понівечено обличчя та розфарбовано голову провіднику українських націоналістів.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ