Марія Чашка: "Заборгованість із виплат допомоги інвалідам – наслідок недолугої державної політики"

Марія Чашка: "Заборгованість із виплат допомоги інвалідам – наслідок недолугої державної політики"

29.10.13 09:09 0 730
25 жовтня 2013 року голова постійної комісії з питань соціяльної політики та праці, міграції, у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів Тернопільської обласної ради, начальник управління соціяльної політики Тернопільської міської ради, свободівка Марія Чашка зустрілася з мешканцями Тернополя.

Найчастіше жителі міста скаржилися на невиплату допомоги інвалідам першої та другої груп, наслідком інвалідности яких є психічні розлади.

"Станом на 25 жовтня 2013 року заборгованість щодо виплати допомоги по догляду за інвалідами I та II групи внаслідок психічного розладу становить 1,041,450 грн 90 коп., – наголосила Марія Чашка. – Соціяльна напруга в суспільстві зростає, адже для багатьох ці кошти є єдиним засобом для існування".

У державному б'юджеті, за словами Марії Теодорівни, наразі не вистачає фінансування на виплату допомоги інвалідам. Тих коштів, які були передбачені, вистачило лише на пів року.

"Аналогічна ситуація із виділенням коштів на виготовлення ортопедичного взуття для інвалідів, –зазначила свободівка. – Це свідчить про одне: державній верхівці байдуже до проблем соціяльно-незахищених категорій населення".

Зважаючи на усні та письмові скарги громадян, Марія Чашка неодноразово зверталася до директора департаменту соціяльного захисту населення Тернопільської облдержадміністрації Богдани Олексишин та у Міністерство соціяльної політики України з вимогою посприяти у вирішенні питання фінансування. У вересні, за словами Марії Теодорівни, вона отримала відповідь, що кошти можуть бути виділені тільки після внесення змін до державного б'юджету.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Рівненщина: на ...

КОМЕНТАРІ