Чернівецькі митники Міндоходів вилучили культурні цінності

Чернівецькі митники Міндоходів вилучили культурні цінності

29.10.13 13:10 0 855
На станції "Вадул-Сірет" митного поста "Вадул-Сірет" серед особистих речей було виявлено не задекларовані та не пред’явлені до митного контролю 8 листівок та 3 конверти зі штемпелями 1938-1944 років. Чергова знахідка була у валізі росіянки, яка їхала в приватних справах із Болгарії в Росію, потягом сполученням "Софія - Москва".
Під час проходження митного контролю громадянка виявлені листівки і конверти визнала своєю власністю, але не вказала у митній декларації точні відомості про товар, який підлягає обов’язковому декларуванню. Також повідомила про відсутність будь-яких дозвільних документів, що дають законну підставу для їх переміщення через митний кордон України.
Мистецтвознавець - контролер Державної служби контролю за переміщенням культурних цінностей дав заключення про те, що вищевказані предмети, ввезені на митну територію України, підпадають під дію Закону "Про вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей".
Незаявлення громадянкою точних та достовірних відомостей під час декларування, мають ознаки порушення митних правил, передбачених статтею 472 Митного кодексу України.
Вищезазначені предмети тимчасово вилучено.

Прес-служба Головного управління
Міндоходів у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В. Іваніцький про чадний ...
Наступна новина: Світовий банк відзначив ...

КОМЕНТАРІ