Луцьк: відбувся урочистий вечір «Пам’ятайте нас, поки ми є»

Луцьк: відбувся урочистий вечір «Пам’ятайте нас, поки ми є»

29.10.13 15:52 0 919
У Палаці культури міста Луцька відбувся урочистий вечір для ветеранів Великої Вітчизняної війни «Пам’ятайте нас, поки ми є», організований Волинською Єпархією УПЦ за особистої підтримки керуючого Єпархією митрополита Ніфонта. Владика Ніфонт у вітальному слові зазначив, що майже у кожному селі, як вияв пошани, споруджено пам’ятники, а ще скільки синів, братів і батьків добірним зерном полягли у чужих землях. «Церква молиться за тих, що полягли і за здоров’я живих», – сказав митрополит.

Ветеранів привітав міський голова Микола Романюк. Він подякував їм за мирне голубе небо, можливість жити, працювати і розбудовувати Україну. Закликав молодих людей частіше спілкуватися з ветеранами, вони можуть багато розповісти про ті важкі роки, їхній життєвий досвід може бути прикладом для нащадків.

Від ветеранів виступили почесний ректор Волинської духовної семінарії, протоієрей Петро Влодек та учасник бойових дій, визволитель Волині та нашого міста від фашистських загарбників Володимир Єщенко.

Священнослужителі Волинської Єпархії УПЦ за участі митрополита Ніфонта виконали Реквієм. Духовні піснеспіви учасникам свята подарували вихованці недільної школи Свято-Покровського кафедрального храму.

Потім відбувся концерт художніх колективів Палацу культури міста Луцька, які виконали пісні воєнних літ, поетичні твори про лихоліття війни. Серед учасників концерту був народний аматорський хор ветеранів війни та праці «Подвиг».

Після завершення урочистостей 150 ветеранів отримали продуктові набори від Волинської Єпархією УПЦ.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку відключення ...
Наступна новина: Відтепер ліцензії на право ...

КОМЕНТАРІ