Відбулася панахида та покладання квітів з нагоди 69-ї річниці визволення України від фашистських загарбників

Відбулася панахида та покладання квітів з нагоди 69-ї річниці визволення України від фашистських загарбників

29.10.13 13:41 0 891
На меморіальному комплексі «Вічна Слава» відбулася панахида та покладання квітів з нагоди 69-ї річниці визволення України від фашистських загарбників.

Вшанувати тих, хто ціною власного життя виборов мирне сьогодення, прийшли голова обласної державної адміністрації Борис Клімчук, його перший заступник Олександр Башкалеко, голова обласної ради Володимир Войтович, міський голова Микола Романюк, його перший заступник Святослав Кравчук, секретар міської ради Григорій Пустовіт, ветерани, представники громадськості, учнівських та трудових колективів.

Присутні помолилися за загиблих у війні. Панахиду очолив митрополит Волинський і Луцький Ніфонт. Він процитував слова Біблії, де сказано, що ті, хто віддали життя за інших, загинули на війні, йдуть на небо як мученики. «Тож хай Господь прийме ці душі, там де праведники спочивають», – сказав Владика.

Борис Клімчук у своєму виступі подякував ветеранам за світлий день і зазначив, що влада ставиться до цих поважних людей з великою пошаною і турботою. За його словами, минулого року на оздоровчі путівки для ветеранів області було виділено додатково 260 тисяч гривень, цього року 2 мільйони гривень на волинські здравниці, щоб не було дефіциту. Чималий ресурс вкладено в діяльність госпіталю для ветеранів, належно обслуговують ветеранів усі інші медичні заклади міста і області. «Президент України постійно наголошує, що турбота про ветеранів має бути пріоритетом соціальної політики у державі. Ця настанова виконується в області», – акцентував Борис Клімчук.

Микола Романюк у коментарі для представників ЗМІ зазначив, що особливий день, коли згадуємо про тих, хто захистив нашу землю від страшного ворога. «Проте, ми намагаємося дбати про ветеранів не лише у такі святкові дні, а щоденно», – сказав міський голова.

Учасники мітингу вшанували пам'ять загиблих у війні хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятника Солдату-визволителі.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ