У Волинській області 61 рік досвіду та довіри громадян

У Волинській області 61 рік досвіду та довіри громадян

29.10.13 14:01 0 1197
29 жовтня виповнюються 61 рік із моменту створення служби охорони при органах внутрішніх справ. Історія створення Державної служби охорони на професійному рівні бере свій початок із 1952 року. З метою забезпечення охорони об’єктів різних форм власності, боротьби зі злочинністю та іншими антигромадськими проявами, у жовтні 1952 року було створено відділ позавідомчої зовнішньої обхідної сторожової охорони УМДБ і у Волинській області. Першим керівником позавідомчої охорони 1 грудня 1952 року було призначено Горецького Семена Яковича. В займаній посаді він пропрацював до березня 1967 року.

Саме в 60-х роках відбулося становлення та розвиток позавідомчої охорони у Волинській області. Почали створюватись підрозділи охорони при міськрайорганах. В 1964 році засновано Ковельський відділ, в 1965 році – Ківерцівський та Горохівський, в 1966 році – Луцький (як окремий структурний підрозділ), у 1967 році – Камінь-Каширський, в 1978 – Луцький районний, у 1979 – Любомльський, у 1980 – Рожищенський відділи позавідомчої охорони. Найбільшим підрозділом на кінець 1969 року був Луцький відділ, де вперше був створений пункт централізованої охорони. Підрозділ нараховував біля 900 одиниць особового складу, з яких 2 офіцери: начальник відділу – Кальков В.І., старший інспектор – Захарчук П.С, та 12 молодших інспекторів. У місті Луцьку нічна міліція нараховувала 30 одиниць молодшого і середнього начскладу. Створений підрозділ комплектувався за рахунок міліціонерів різних підрозділів міськвідділу ОВС, а також із числа цивільної молоді. Міліціонер Бондарук П.А. був першим працівником, якого прийнято на службу за рекомендацією трудового колективу у березні 1971 року.

В подальшому підрозділами позавідомчої охорони у Волинській області проводились заходи щодо зміцнення матеріально-технічної бази, вдосконалення та поліпшення організаційної структури, поширення діапазону її діяльності, надійності на основі впровадження нових технічних засобів охоронної сигналізації.

У 1990 році після введення в дію Закону Української РСР «Про міліцію» Управління внутрішніх справ Волинського облвиконкому перейменовано в Управління внутрішніх справ у Волинській області.

10 серпня 1993 року Постановою Кабінету Міністрів України № 615 на базі підрозділів охорони при органах внутрішніх справ створено Державну службу охорони при МВС України.

Відповідно відділ позавідомчої охорони при УВС у Волинській області перейменовано в відділ Державної служби охорони при УМВС України у Волинській області (наказ МВС України № 534 від 30.08.1993).

У період становлення нашої країни як незалежної держави Державну службу охорони на Волині очолювали: полковники міліції Боровський Анатолій Борисович (04.01.1989 – 05.09.1993) та Гриб Богдан Володимирович (06.09.1993 – 31.03.1998).

В квітні 1998 року на посаду начальника відділу Державної служби охорони при УМВС України у Волинській області було призначено майора міліції Новицького Дмитра Миколайовича. Він визначив пріоритетні напрямки ефективної професійної діяльності, організував належне виконання завдань з охорони об’єктів різних форм власності, боротьби зі злочинністю та іншими антигромадськими проявами.

На підрозділами відділу Державної служби охорони при УМВС України у Волинській області забезпечено захист 18% об’єктів від загальної кількості тих, що здійснюють господарську діяльність на території області, тоді як всіма недержавними охоронними підприємствами обслуговується близько 5% об’єктів.

ДСО – єдина охоронна структура, яка надає повний комплекс охоронних послуг та наділена владними повноваженнями проти дій правопорушників. Повний комплекс охоронних послуг цієї Служби – це поєднання державних потужностей, підприємливої гнучкості та надійності, гарантованої повної матеріальної відповідальності, якості та законного обслуговування будь-якого клієнта та складається з:

Охорона квартир

За допомогою засобів охоронної та пожежної сигналізації забезпечує централізовану охорону квартир громадян від несанкціонованого доступу. Якісне обслуговування замовника досягається за рахунок сучасної апаратури охоронної сигналізації з 99,9% коефіцієнтом надійності.

На захист свого майна нам довірили майже 260 тисяч сімей українців та іноземних громадян.

Пультова охорона

ДСО забезпечує централізовану пультову охорону об'єктів усіх форм власності та будь-якого ступеня складності, використовуючи технічні засоби охорони та системи тривожної сигналізації. Надійність охорони забезпечується роботою понад 200 пультів централізованої охорони по всій території України, на сигнали з яких одночасно реагують більш ніж 600 груп затримання Державної служби охорони.

Реагування

Групи затримання Державної служби охорони створені для негайного озброєного реагування при надходженні тривожних повідомлень із об'єктів і квартир, що перебувають під охороною ДСО.

У групах затримання Державної служби охорони служать найбільш підготовлені та досвідчені працівники міліції. Одночасно по всій території України на службу заступають понад 2000 працівників Державної служби охорони.

Фізична охорона об'єктів

Забезпечується висококваліфікованими співробітниками міліції охорони та працівниками підрозділів цивільної охорони ДСО, які мають визначені законом права та повноваження на озброєну охорону і застосування владних функцій щодо правопорушників.

Охоронники можуть бути забезпечені вогнепальною зброєю, спеціальними засобами індивідуального захисту і активної оборони, пристроями зв'язку. Пости охорони обладнуються засобами тривожної сигналізації.

Титан

Спецпідрозділ міліції охорони «Титан» – це елітна частина Державної служби охорони.

«ТИТАН» забезпечує охорону власності фізичних та юридичних осіб, захист фізичних осіб від злочинних посягань. На думку фахівців, рівень професійної підготовки працівників «Титана», є одним із найкращих в Європі.

Охоронці забезпечуються найкращими світовими зразками вогнепальної зброї, сучасними засобами активної оборони, індивідуальними засобами захисту та службовим радіозв'язку.

структура підрозділів ДСО області складається із центру технічної охорони, окремої роти міліції, цивільної охорони у складі окремої роти міліції, 2-х міжрайонних відділень ВДСО при УМВС України у Волинській області, СПМО “ТИТАН“ та обласного апарату.

Ігор Проценко,

ВДСО при УМВС

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі ...
Наступна новина: Працівники ДСО Львова ...

КОМЕНТАРІ