Працівники ДСО Львова показали дітям як вони працюють

Працівники ДСО Львова показали дітям як вони працюють

29.10.13 14:03 0 963
У Львові працівники міліції Державної служби охорони розповіли школярам про свою роботу та показали як працює група затримання. Діти в свою чергу мали можливість подивитись чим озброєна на сьогоднішній час ДСО.

На передодні дня Державної служби охорони правоохоронці показали юним друзям, як діє група затримання.

«Показові навчання складались з двох етапів: перший – коли по сигналу тривога група затримання прибула до окремого житлового будинку, де знаходились зловмисники. Другий етап як працівники спецпідрозділу набувають майстерності групи затримання в умовах полігону», - розповів Григорій Григорович, викладач навчального центру.

Також здійснилася мрія багатьох хлопчиків та дівчаток: приміряти спец обладнання, а саме каски і бронежилети та потримати у руках учбову зброю, яка майже нічим не відрізняється від справжньої.

«Дуже тяжка каска та бронежилет, я і досі не можу зрозуміти яку силу потрібно мати для того, щоб кожного дня по декілька годин носити таке. Раніше зброю бачила лише в кіно а тут дали можливість навіть її потримати. Все це гарно, але розумію, що небезпечно», - розповіла Марта, учениця гімназії «Престиж».

На сьогоднішній день групи затримання Державної служби охорони оснащені вогнепальною зброєю, автоматами АКС – 74, пістолетами «Макарова», ручними палицями, радіостанціями. Також до спецзасобів входять шоломосфери - зроблені з непробиваємих пластин, бронежилети – панцирі. Вага такого бронежилета – 7 кг, куленепробивний.

Після фото сесії з касками, бронежилетами та зброєю діти на власні очі бачили, як на тренувальному полігоні працівники ДСО, а саме групи затримання виїжджають на об’єкт коли спрацьовує сигнал тривога. Школярі з захопленням спостерігали, як блокується об’єкт, побачили контакт зі злочинцями при затриманні.

«Діти бачили, що під час руху по смузі перешкод були також епізоди контакту, був рукопашний бій, а також бачили, що машина виїжджала в тир і бійці спецпідрозділу виконували стрільбу уже безпосередньо в тирі, з машини», - розповів Григорій Григорович, викладач навчального центру.

Школярам сподобались такі заходи і тому попросили працівників Державної служи охорони взяти ще раз їх на такі навчання.

Денис Харчук,

УДСО при ГУ МВС України

у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Закарпаття: на Хустщині ...

КОМЕНТАРІ