У Сенаті США «категорично проти» збирання розвідувальних даних щодо союзників

У Сенаті США «категорично проти» збирання розвідувальних даних щодо союзників

29.10.13 13:09 0 857
Голова комітету Сенату США з розвідки Дайан Фейнштейн виступила «категорично проти» збирання розвідувальних даних щодо союзників Сполучених Штатів. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Про це вона заявила на тлі повідомлень, що протягом років Агентство національної безпеки США прослуховувало телефон канцлера Німеччини Анґели Меркель, а також інших іноземних лідерів.

Водночас Фейнштейн наголосила на важливості розвідувальних даних у боротьбі з глобальним тероризмом. Раніше зі схожою заявою виступив речник Білого дому Джей Карні.

«Якщо ми прагнемо безпеки наших громадян і союзників, ми повинні продовжувати випереджати зміни, що наша розвідка робила дуже добре. Завдяки цим можливостям ми змогли зірвати численні терористичні змови і адаптуватися до світу після 11 вересня 2001 року. Водночас ми визнаємо, що мають бути додаткові обмеження у збиранні і використанні розвідувальної інформації, і саме в цьому контексті президент наказав переглянути наші можливості стеження», – наголосив речник.

Голова комітету Сенату США з розвідки Дайан Фейнштейн отримала запевнення Білого дому, що надалі збирання інформації щодо союзників не триватиме. Фейнштейн додала, що очолюваний нею комітет розпочне «серйозний перегляд» усіх програм спостереження.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Шацьких досі чекає, що ...
Наступна новина: Бізнес в Україні витрачає ...

КОМЕНТАРІ