Світовий банк відзначив прогрес України в рейтингу Doing Business

Світовий банк відзначив прогрес України в рейтингу Doing Business

29.10.13 13:13 0 912
Україна ввійшла до п’ятірки провідних країн світу, що показали найбільші успіхи у сфері реформування системи державного управління економікою і спрощення ведення бізнесу. У рейтингу Світового банку за легкістю ведення бізнесу (Doing business - 2014) Україна поліпшила свої позиції відразу на 28 пунктів – до 112 місця ( у 2013 році Україна посідала 140 місце). Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Україна дістала найвищу оцінку за показником проведених у країні реформ, спрямованих на поліпшення ділової активності і спрощення ведення господарської діяльності підприємств, включаючи підприємства малого і середнього бізнесу.

«З 29 економік, які розвиваються і які поліпшили свої позиції в рейтингу, п'ять досягли особливо значних успіхів в економічному розвитку. В їх числі – Україна, Македонія, Бурунді, Руанда і Гватемала», – йдеться в рейтингу Світового банку.

«Україна істотно поліпшила процедуру реєстрації бізнесу і стан справ у сфері адміністрування податку на додану вартість», – додали фахівці.

Аналітики рейтингу особливо наголосили на ефективності використання в Україні ризик-орієнтованих методів проведення перевірок суб’єктів господарювання контролюючими органами, відзначили відкритість українських банків і промисловості в частині публікації необхідної для інвесторів інформації, а також звернули увагу на позитивні результати впровадження норм нового Митного кодексу і змін у законодавстві про банкрутство.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецькі митники ...
Наступна новина: Харківські міліціонери за ...

КОМЕНТАРІ