Українська секція Міжнародної поліцейської асоціації підбила підсумки року і склала плани на наступний

Українська секція Міжнародної поліцейської асоціації підбила підсумки року і склала плани на наступний

29.10.13 13:30 0 1052
У конференції взяли участь керівники та делегати 29 відділень і осередків Української секції Міжнародної поліцейської асоціації (УС МПА) зі всіх областей України. Учасники конференції зібралися, щоб підсумувати роботу асоціації у 2013 році, обговорити проблеми та накреслити стратегічні плани на рік 2014-й.

Відкрив роботу конференції і звернувся до присутніх зі вступним словом президент Української секції Міжнародної поліцейської асоціації, перший Міністр внутрішніх справ незалежної України генерал внутрішньої служби Андрій Василишин.

Він зазначив, що Українська секція МПА будує свою роботу, послідовно втілюючи в життя головний девіз МПА «Служба через дружбу!». Спілкування з колегами з-за кордону, обмін делегаціями, спільні міжнародні заходи – все, що здійснюють члени Асоціації під прапором нашої держави, є внеском УС МПА у справу поглиблення професійних і дружніх стосунків між правоохоронцями різних країн, а зрештою – зміцнення миру і дружби на планеті.

–У МПА вступають кращі представники правоохоронних відомств, фахівці своєї справи, здатні зміцнювати авторитет міліції або поліції, розвивати соціальну та культурну діяльність, сприяти організації міжнародних зустрічей, – зазначив Андрій Василишин. – Боротьба зі злочинністю не має кордонів, як не повинно бути їх і в стосунках між людьми різних держав, об'єднаних однією метою – захищати світ від жорстокості та насилля.

У ході зустрічі представники правоохоронних органів обговорили результати роботи Національної виконавчої ради УС МПА у 2013 році та її перспективи розвитку на наступний рік. Учасники конференції окремо зупинилися на напрямках подальшої роботи відділень та осередків, а також можливості співробітництва із національними секціями, яких на даний момент функціонує близько 70. Особливу увагу учасники конференції приділили питанню формування позитивного іміджу працівника органів внутрішніх справ України, підвищенню довіри громадян до міліції та реформуванню української правоохоронної системи.

Міжнародна поліцейська асоціація – одна з найбільших громадських професійних організацій світу. Заснована більш ніж 60 років тому, вона об’єднує понад 400 тисяч поліцейських з 62-х країн, де створені національні секції, і є єдиною громадською організацією, яка має представництво в ООН та Раді Європи. Головною метою Асоціації є встановлення дружніх зв’язків між працівниками поліції різних країн та сприяння міжнародному співробітництву, що відображено у її девізі: «Служба через дружбу».

Активним членом МПА є Українська секція. Її було створено 25 квітня 1996 року. Першим Президентом секції було обрано її засновника, колишнього начальника кафедри Української академії внутрішніх справ Анатолія Грищенка.

Після офіційного визнання Української секції МПА у 1997 році на XV Всесвітньому конгресі МПА в канадському місті Квебек її Президентом на І конгресі УС МПА був обраний ректор Національної академії внутрішніх справ України Ярослав Кондратьєв, який багато зробив для становлення та розвитку Секції.

У червні 2005 року в Києві відбувся ІІІ конгрес УС МПА, на якому Президентом УС МПА було обрано генерала внутрішньої служби України Андрія Василишина.

На сьогоднішній день у складі УС МПА діє 29 регіональних відділень та осередків, які об’єднують близько 8 тисяч працівників правоохоронних органів, силових структур та цивільних громадян, які активно сприяють роботі міліції. Регіональні відділення очолюють як діючі працівники, так і ветерани міліції, які працюють у тісній взаємодії з місцевими органами внутрішніх справ.

Секція та її виконком поглиблюють міжнародні контакти, особливо у спортивній сфері. Представники секції не тільки традиційно беруть активну участь у спортивних змаганнях, але й посідають в них провідні місця. Набули подальшого розвитку професійне, наукове і культурне співробітництво, поліцейський туризм. Члени Секції беруть участь у конгресах та конференціях МПА.

УЗГ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ