МВС та ОБСЕ обговорили експертний висновок протидії домашньому насильству

МВС та ОБСЕ обговорили експертний висновок протидії домашньому насильству

29.10.13 13:10 0 818
Провідні фахівці МВС та ОБСЄ обговорили експертний висновок Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ щодо проекту Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству».

З боку правоохоронного відомства головуючим виступив начальник Управління кримінальної міліції у справах дітей МВС України Олексій Лазаренко, а з боку експертів ОБСЄ – пані Еліс Томас, керівник відділу законодавчої підтримки БДІПЛ ОБСЄ.

Представники МВС України ознайомили іноземних фахівців із ситуацією в державі щодо законодавчого забезпечення у сфері протидії домашньому насильству, а також щодо форм та методів діяльності української міліції стосовно правопорушників.

- Ми маємо діяти в межах чинного законодавства, Кримінального кодексу України, Кодексу про адміністративні правопорушення. Проте нам би дуже хотілося, щоб міліціонер мав більше повноважень стосовно домашнього кривдника, - зазначив Олексій Лазаренко.

Іноземні фахівці висловили свої пропозиції щодо покращання українського законодавства та передали українським колегам експертний висновок законопроекту «Про запобігання та протидію домашньому насильству».

­– Для нас дуже важлива думка європейських експертів, всі зауваження, які відносяться до нашої компетенції, ми неодмінно використаємо у нашій подальшій роботі, - запевнив присутніх Начальник Управління кримінальної міліції у справах дітей МВС України.

УЗГ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Сенаті США ...
Наступна новина: Чернівецькі митники ...

КОМЕНТАРІ