Пастух с Херсонщини отримав п'ять років ув'язнення за знищення лісу

Пастух с Херсонщини отримав п'ять років ув'язнення за знищення лісу

29.10.13 13:45 0 831
Окрім тюремного строку, чоловік зобов’язаний сплатити 220 тисяч гривень матеріальної шкоди лісовому господарству та близько 20 тисяч гривень за проведення різних експертиз.

Внаслідок масштабних лісових пожеж у серпні 2012 року на Херсонщині вигоріло 1085 гектарів низового та верхового лісу.

Винуватцем лиха став 50-річний пастух, який необережно кинув недопалок у пісок, перемішаний з сухою травою. Спочатку він намагався загасити вогонь самотужки. Та коли обпікся, то втік і 2 дні переховувався у виноградниках, де його затримали міліціонери.

Одразу ж було розгорнуто роботу оперативного штабу. Урядову комісію з ліквідації пожежі та її наслідків в області очолив Прем’єр-міністр України Микола Азаров.

За наказом Міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченко були відряджені майже тисяча працівників міліції, які разом з працівниками інших структур боролися з лісовими пожежами та їх наслідками у кількох районах області упродовж чотирьох днів.

Міліціонерам допомагали військовослужбовці внутрішніх військ трьох областей України. У локалізації пожежі була задіяна авіація.

По всьому периметру лісових насаджень чергували наряди патрульної служби, ДАІ та працівників спецпідрозділу «Беркут», які обмежили рух транспортних засобів на потенційно небезпечних ділянках автодороги та перекрили доступ до лісів сторонніх осіб на час стихійного лиха.

Також за ініціативою начальника УМВС Валерія Літвіна була організована робота польової кухні для усіх ліквідаторів. Завдяки самовідданим діям усіх міліціонерів, працівників МНС, лісових господарств, злагодженій роботі вдалося загасити пожежу та не допустити людських жертв.

Було порушене кримінальне провадження за ч.2 ст.245 Кримінального Кодексу України «Знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу». За словами пастуха, він не очікував, що кинутий недопалок призведе до таких наслідків. Але не зважаючи на щиросердне каяття, наступні 5 років чоловік проведе у в’язниці.

СЗГ УМВС України

в Херсонській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ