У Грузії засудили колишнього міністра попереднього уряду

У Грузії засудили колишнього міністра попереднього уряду

29.10.13 17:58 0 776
Міський суд столиці Грузії Тбілісі засудив до ув’язнення, штрафу і заборони на державні посади колишнього урядовця зі складу попереднього уряду країни Бачо Ахалаю. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Визнаний винним за статтею про «захоплення заручників» у справі про придушення тюремного бунту у 2006 році, Ахалая отримав покарання у 3 роки і 9 місяців позбавлення волі, 2 роки заборони обіймати посади на державній службі і штраф у 4 тисячі ларі (понад 19 з половиною тисяч гривень). Первісний вирок був іще суворіший, але терміни ув’язнення й заборони відразу дещо скоротили за амністією. Його адвокати відразу заявили, що оскаржать цей вирок.

На час згаданих подій, у 2005–8 роках, Бачо Ахалая був керівником департаменту пенітенціарної служби Міністерства юстиції, після чого майже три роки був міністром оборони Грузії, а останні свої два місяці на урядовій посаді був минулого року міністром юстиції.

Проти нього порушили загалом чотири кримінальні справи за різними звинуваченнями в час перебування на різних посадах; за одним зі звинувачень його вже виправдали, ще дві справи розглядають далі.

Бачо (Бачана) Ахалая є близьким союзником нинішнього президента Міхеїла Саакашвілі, який залишає посаду через три тижні: 17 листопада має відбутися інавгурація новообраного вчора президента Ґіорґі Марґвелашвілі, висуванця нині владної коаліції «Грузинська мрія» супротивників Саакашвілі.

Занепокоєння з приводу арештів Бачо Ахалаї та інших політичних опонентів нинішньої влади Грузії критикували і в самій країні, і за кордоном, зокрема, в союзі НАТО, до якого Грузія прагне вступити.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ