«Хронічні захворювання: профілактика та контроль» у Львові

«Хронічні захворювання: профілактика та контроль» у Львові

29.10.13 17:23 0 833
Наближається наступний етап Всеукраїнської соціальної програми «Хронічні захворювання: профілактика та контроль», який відбудеться 30 жовтня у Львові. Захід, організований Всеукраїнською громадською організацією «Асоціація превентивної та антиейджинг медицини», проходитиме за підтримки департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації, управління охорони здоров’я Львівської міської ради, Українського лікарського товариства у Львові, Львівського медичного університету імені Данила Галицького та передбачає проведення науково-практичної конференції.

Основною метою проведення конференції є зменшення кількості ускладнень та зниження смертності від хронічних захворювань шляхом формування у свідомості громадськості розуміння важливості контролю факторів ризику, виявлення їх на початкових стадіях та запобігання. Поширення знань та обмін досвідом допоможуть покращити якість надання медичної допомоги хворим.

Перші три етапи програми «Хронічні захворювання: профілактика та контроль» пройшли надзвичайно успішно цього року у Дніпропетровську, Харкові та Одесі. Програма отримала гучний резонанс у колах медичної спільноти та продемонструвала значну зацікавленість чималої кількості лікарів щодо участі у заході: 360 – у Дніпропетровську, 200 – у Харкові, 250 – в Одесі. У рамках проекту по всіх містах було реалізовано роботу спеціального кабінету профілактики, в якому учасники конференції мали можливість виміряти індивідуальні фактори ризику. Загалом по всіх містах, де відбувся захід, кабінет профілактики відвідали майже 300 учасників.

Програмою заходу у Львові також передбачено роботу кабінету профілактики з вимірювання індивідуальних факторів ризику для лікарів-учасників конференції, а саме: визначення рівнів загального холестерину, тригліцеридів, холестерину ліпопротеїдів високої густини, холестерину ліпопротеїдів низької густини, холестерину ліпопротеїдів дуже низької густини, коефіцієнту атерогенності.

У роботі конференції братимуть участь провідні вчені, співробітники науково-дослідних інститутів та вищих закладів медичного профілю, провідні фахівці у сфері профілактики хронічних захворювань та практикуючі лікарі. Серед них: академік АН ВО України, д. мед. н., професор Є.Х. Заремба; д. мед. н., професор Ю.А. Іванів; д. мед. н., професор В. А. Скибчик; д. мед. н., професор Т.М. Соломенчук; к. філос. н. Я.Є. Саноцький; академік АН ВО України, д. мед. н., професор Ю. Г. Кияк зі Львова. Будуть представлені доповіді учасників конференції з Києва: д. мед. н., професор О. М. Барна; к. мед. н., доцент Л. В. Юдіна; к. мед. н. Л.І. Гетьман; к. мед. н. Я. В. Корост; В. В. Сластін. Також передбачаються виступи гостей з Івано-Франківська – д. мед. н., професор Н. М. Середюк та з Дніпропетровська – д. мед. н., професор Т. А. Хомазюк.

У центрі уваги наукової програми конференції – комплексна корекція серцево-судинного ризику, комбінована антигіпертензивна терапія у практиці сімейного лікаря, профілактика і контроль симптомів у кардіології, лікування хронічної серцевої недостатності в амбулаторній практиці, загострення бронхіальної астми, метаболічна терапія, цукровий діабет, діабетична нефропатія, когнітивні розлади, корекція маси тіла, скринінгові обстеження, харчування та фізична активність у контексті профілактичної медицини, сучасна нейропротекторна терапія у практиці сімейного лікаря, клінічне значення гіпертригліцеридемії.

Відтак, лікарів запрошують на захід, що відбудеться за адресою: м. Львів, вул. Княгині Ольги, 116, конференц-зал готелю «Супутник».

Захід розпочнеться 30 жовтня з тренінгу о 08.30 год, сама ж конференція розпочнеться о 10.00 год. Довідка

За додатковою інформацією звертайтеся за тел. 050-317-17-00, 0674473221, Базилевич Андрій Ярославович.

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Помер перший ...
Наступна новина: Шторм у Великобританії, ...

КОМЕНТАРІ