Депутати-свободівці зареєстрували законопроєкт щодо імплементації вимог Директиви ЕС про недобросовісну комерційну практику

Депутати-свободівці зареєстрували законопроєкт щодо імплементації вимог Директиви ЕС про недобросовісну комерційну практику

29.10.13 12:31 0 851
Голова фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок, а також свободівці віце-спікер Верховної Ради Руслан Кошулинський і народні депутати Андрій Іллєнко та Павло Кириленко зареєстрували в парламенті законопроєкт «Про внесення змін до деяких законів України» (щодо імплементації вимог Директиви ЕС про недобросовісну комерційну практику).

Метою ухвалення вказаного закону є підвищення ефективности національної системи захисту прав споживачів та приведення її у відповідність до вимог Европейського Союзу в частині законодавчого визначення форм, видів та ознак забороненої недобросовісної комерційної практики.

У законодавчій ініціятиві також запропоновано внести зміни до законів України «Про захист прав споживачів», «Про рекламу» та «Про захист від недобросовісної економічної конкуренції», які уточнюють визначення форм, видів та ознак недобросовісної комерційної практики, згідно з вимогами відповідної Директиви ЕС. Так, зокрема, у Законі України «Про захист прав споживачів» запропоновано уточнити критерії, за якими підприємницьку практику можна вважати такою, що вводить в оману, та розширити перелік форм підприємницької практики, заборонених як таких, що вводять в оману. У Законі України «Про рекламу» запропоновано доповнити загальні вимоги до реклами положенням про заборону поширювати інформацію, що містить визначені законодавством відомості про захист прав споживачів ознаки нечесної підприємницької практики та введення споживачів в оману. У Законі «Про захист від недобросовісної економічної конкуренції» запропоновано чітко визначити умови, у разі дотримання яких дозволено використовувати порівняльну реклами.

На думку свободівців, ухвалення закону дозволить чіткіше визначити ознаки забороненої недобросовісної комерційної практики, що сприятиме удосконаленню національної системи захисту справ споживачів та її адаптації до вимог Европейського Союзу.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Вадим Гураль привітав ...

КОМЕНТАРІ