Тернопыльщина: Податок на нерухоме майно - оновлені правила сплати

Тернопыльщина: Податок на нерухоме майно - оновлені правила сплати

29.10.13 15:14 0 842
Починаючи з 4 серпня 2013 року в Україні почали діяти нові правила сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.
Податок за 2013 рік власники об’єктів житлової нерухомості, які підлягають оподаткуванню, сплачуватимуть у наступному - 2014 році. Разом з цим, до кінця поточного року власники можуть здійснити звірку даних на підставі оригіналів документів про право власності на об’єкти житлової нерухомості та про житлову площу таких об’єктів. Для цього слід звернутися до територіальних органів Міндоходів за місцем реєстрації власника нерухомості.
Пільга відтепер надаватиметься виходячи із сумарної площі об‘єктів житлової нерухомості, що перебувають у власності платника податку, незалежно від їх кількості.
Змінилися і розміри житлової нерухомості, на яку нараховуватиметься пільга. Не сплачуватимуть податок власники квартир, якщо їх загальна житлова площа не перевищує 120 кв. м. Для власників будинків „пільгова площа” визначена у розмірі 250 кв. м., знову ж таки незалежно від того, якою кількістю будинків володіє особа. Якщо у власника є і квартира, і будинок загальною житловою площею до 370 кв. м., він також не сплачуватиме податок на нерухомість. Якщо ж площа нерухомості буде перевищувати зазначені пільгові метри, то платити податок доведеться лише за ті квадрати, які перевищують визначений розмір.
Ставки податку будуть диференційовані – від 1 до 2,7% мінімальної заробітної плати.
Для юридичних осіб також продовжено термін подання декларації з податку на нерухомість з 1 лютого до 20 лютого.

Інформаційно-комунікаційний відділ
Головного управління Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Буковинські фахівці ...
Наступна новина: Тернопільська область: 28 ...

КОМЕНТАРІ