Тернопільщина: Транзитні вантажі з електронними замками

Тернопільщина: Транзитні вантажі з електронними замками

29.10.13 14:16 0 944
У межах пілотного проекту в зоні діяльності Південної митниці з липня 2013 року використовують електронні замки з функцією GPS - GSM навігації при ввезенні товарів та транспортних засобів на митну територію України.
Електронні замки призначені для забезпечення стовідсоткового контролю в режимі реального часу за переміщенням транзитних транспортних засобів з товарами, які перебувають під митним контролем.
Інформація з електронних замків передається в режимі онлайн до моніторингового центру Міндоходів, де опрацьовується Єдиною автоматизованою інформаційною системою.
Ці пристрої сигналізують про зняття пломб не уповноваженими на це особами – якщо «транзитний» вантаж насправді призначений для українського отримувача, про це відразу дізнаються у Міндоходів. Таким чином, електронні замки дозволяють точно встановити, чи відповідає режим прямування транспорту тим відомостям, що вказані в документах.
За підсумками реалізації пілотного проекту на Південній митниці Міндоходів, практика буде поширена на митницях в інших регіонах України. Для цього Міністерство доходів і зборів вже розробило Порядок використання електронних замків з функцією GPS-GSM навігації.
Проектом відповідного наказу регламентується, що такі пристрої розміщуватимуться за рішенням уповноважених працівників митниць на окремих транспортних засобах, що перетинають митний кордон України з вантажем. Зокрема, такий різновид контролю рекомендований для транзитних вантажів. Зняти замок має право тільки працівник митниці призначення, через яку «транзит» завершує свій шлях територією України.
Встановлення замків для платників податків буде безкоштовним, всі витрати на організацію високотехнологічного контролю бере на себе держава.


Головне управління Міндоходів у Тернопільській області

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопыльщина: Сплата ...
Наступна новина: Тернопільські міліціонери ...

КОМЕНТАРІ