Податок на нерухоме майно сплачуватимуть за новими правилами

Податок на нерухоме майно сплачуватимуть за новими правилами

29.10.13 21:01 0 952
Головне управління Міндоходів в Івано-Франківській області нагадує, що з 4 серпня 2013 року в Україні почали діяти нові правила сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.
Зросла кількість пільговиків з податку на нерухоме майно, які взагалі не будуть його сплачувати. До них зокрема потрапили фізичні особи, які відповідно до закону мають статус багатодітних або прийомних, або малозабезпечених сімей, опікунів, піклувальників дітей; діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти-інваліди, які виховуються одинокими матерями (батьками).
Для зручності платників законом переглянуто розміри житлової нерухомості, на яку нараховуватиметься пільга. Відтепер пільга надаватиметься виходячи із сумарної площі об’єктів житлової нерухомості, що перебувають у власності платника податку, незалежно від їх кількості.
Так, не сплачуватимуть податок власники квартир, якщо їх загальна житлова площа не перевищує 120 кв. м. Для власників будинків пільгова площа визначена у розмірі 250 кв. м незалежно від їх кількості. Якщо у власника є і квартира, і будинок загальною житловою площею до 370 кв. м, він також не сплачуватиме податок на нерухомість.
Також змінено порядок обчислення суми податку - відтепер фізичні особи сплачуватимуть податок за місцем податкової адреси (місцем реєстрації), а не за місцем знаходження об’єктів нерухомості.
Ставки податку будуть диференційовані - від 1 до 2,7 % мінімальної заробітної плати.
З метою проведення звірки щодо об’єктів житлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних осіб, громадянам - власникам квартир та/або будинків, у яких житлова площа об’єктів житлової нерухомості перевищує пільгову, слід з’явитися до територіальних органів Міндоходів за місцем податкової адреси (прописки) протягом 2013 року.


Прес-служба ГУ Міндоходів
в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ