Відбулося перше засідання апеляційного суду за скаргою свободівця Сергія Бондаря

Відбулося перше засідання апеляційного суду за скаргою свободівця Сергія Бондаря

29.10.13 20:50 0 960
29 жовтня 2013 року відбулося засідання Київського апеляційного суду за позовом члена ВО «Свобода» Сергія Бондаря щодо закриття кримінального провадження у справі за буцімто напад на «тітушків» 18 травня. Підтримати побратима прийшли активісти Київської «Свободи», які провели мітинг біля будівлі суду.

Засідання мало відбутися раніше, але його було перенесено за вимогою прокурора. Суть позову свободівця полягає в тому, що кримінальне провадження проти нього має бути закрито у зв’язку з наявністю помилок в обвинуваченні, які адвокат націоналіста Іван П`ятак назвав під час засідання. Зокрема, досудове слідство тривало практично чотири місяці, хоча на це законом відведено лише два. Також у справі Сергія Бондаря наявна плутанина з номерами кримінальних проваджень: він є підозрюваним за одним, а судять його за иншим провадженням. Ніяких контраргументів на докази захисту державний обвинувач навести не зміг. Єдиним його «доводом» було те, що свободівець начебто переховувався від слідства. У відповідь на це адвокат надав рішення суду першої інстанції, яке підтверджує, що протягом цсього часу слідства націоналіст мешкав за пропискою, однак слідчі не шукали його там. Саме завдяки доведенності цього факту Сергієві й було скасовано попередній запобіжний захід у кримінальній справі.

Щоби перевірити аргументи захисту, суд оголосив перерву на один тиждень. Наступне засідання відбудеться 5 листопада. Адреса суду: Солом'янська площа, 2-а. Початок – об 11:00.

Коментуючи це засідання, сам Сергій Бондар зазначив: «У зв’язку з бездіяльністю прокуратури, міліція в Україні веде себе вкрай зухвало. Однак використовуючи законні методи боротьби зі свавіллям правоохоронців, у нас є шанс домогтися від них справедливости. Існують численні прецеденти, коли апеляційні суди виносили вирок на користь українців, а не міліціянтів. Сподіваюсь, так буде й цього разу".

Світлини з пікетування суду: https://plus.google.com/u/2/b/118017961047121391442/photos/118017961047121391442/albums/5940167547292053921

Зауважимо, що проти свободівців Сергія Бондаря та Олексія Воронцова було порушено кримінальну справу за ст. 296 Кримінального кодексу України через їхню участь в акції "Вставай, Україно!" 18 травня 2013 року. Того дня на киян та журналістів, які прийшли на мітинг, вчинили напад "тітушки", які згодом написали заяви на націоналістів. Але у зв'язку з численними порушеннями й помилками адвокат – свободівець Іван П'ятак подав скаргу до прокуратури з вимогою закрити справу. Остання проігнорувала заяву, тому свободівці, своєю чергою, подали скаргу до Апеляційного суду міста Києва.

Прес-служба Київської міської організації ВО «Свобода
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За неподання звітності з ...
Наступна новина: В Приват24 і терміналах ...

КОМЕНТАРІ