Земля чиновника? Ні, його дружини

Земля чиновника? Ні, його дружини

29.10.13 20:51 0 1266
Серія публікацій в рівненській пресі щодо земельної ділянки площею 1,9 гектара, до якої причетний перший заступник голови Дубенської райдержадміністрації Микола Гузь, змусила останнього провести прес-конференцію у робочий час у власному кабінеті в Дубенській РДА.
Щоправда, розпочалася прес-конференція на 15 хвилин пізніше від зазначеного часу – усі присутні в приймальні чомусь чекали на єдиного кореспондента – від дубенської газети «Скриня», відомої своїм теплим ставленням до очільників райдержадміністрації.
На прес-конференції, крім журналістів, у робочий час був присутній начальник управління Держземагенства у Дубенському районі Борис Бронський. Він, власне, брав участь у заході, аби підтвердити законність виділення земельної ділянки площею у майже два гектари дружині Миколи Гузя – Парасковії Гузь.
Головним аргументом «безпідставності звинувачень преси», на який посилався М.Гузь, є його письмове попередження свого шефа – Данила Корилкевича – про те, що Парасковія Гузь, яка подала заяву на безкоштовне виділення у власність земельної ділянки біля села Привільне – його дружина. Така заява, мовляв, є прикладом дотримання вимог закону про запобіганню корупції. Хоча яким числом насправді вона написана – до чи після того, як розгорівся скандал у пресі, – невідомо.
Натомість щодо самих документів на оформлення згаданої земельної ділянки у журналістів виникли сумніви. Наприклад, під «Актом про передачу та прийом межових знаків на місцевості, встановлених по межах земельної ділянки гр. Гузь П.С.» відсутній підпис землевпорядника Привільненської сільської ради.
До того ж вказана земельна ділянка межує із землею, виділеною для проведення меліоративних робіт, однак погодження профільного управління водного господарства відсутнє.
Нічого протизаконного чи навіть неетичного перший заступник голови Дубенської райдержадміністрації Микола Гузь не вбачає ані в тому, що саме він в ролі виконувача обов’язків голови Дубенської РДА підписав розпорядження №757 про надання у приватну власність земельної ділянки площею 1.8916 га своїй дружині П.С.Гузь, ані в тому, що саме він підписав Державний акт на право власності на земельну ділянку.
Не останню роль в тому, що преса втрутилася в ситуацію, відіграла та обставина, що поруч з виділеною ділянкою розташоване давнє природне джерело під назвою «Безодня». Його декілька років тому почали чистити й облаштовувати прихожани місцевого Свято-Троїцького храму, настоятелем якого служить о. Віталій. Він, коментуючи ситуацію, зазначив: «Декілька років тому ми дійсно розпочали певні роботи на джерелі, щоб згодом облаштувати тут місце паломництва вірян на зразок святого джерела в с. Онишківці. Та дивним чином прилегла земля стала в жовтні 2012 року власністю дружини першого заступника голови Дубенсьої РДА Миколи Гузя. Громада Привільного стурбована діями чиновників. Наприклад, Микола Гузь показує межі своєї землі за 5 метрів від джерела і стверджує, що громада Привільного зможе претендувати на якихось 20-30 соток поруч прадавнього сільського джерела «Безодня» тільки після 2020 року». Саме цим роком обмежений термін реалізації програми запобіганню підтоплення навколишніх сіл, на яку за державною програмою виділено 2,1 мільйони гривень, 800 тисяч з яких, за словами Миколи Гузя, вже освоєні ПМК-174.
Справді, тендер на проведення меліоративних робіт виграло місцеве Дубенське ПМК-174. Тільки ось під час візиту журналістів разом з М.Гузем у робочий час на саме джерело сліду техніки ПМК чи проведення якихось робіт не було навіть помітно. Звичайно, 800 тисяч гривень освоєно, а до 2020 року, дивишся, надійде і решта 1 мільйон 300 тисяч. Тож можна буде і впорядкувати, і запобігти підтопленню, і джерело закласти бетоном. Благо, що земля рідних людей – поруч, за кілька метрів від джерела.…
Наразі питання законності виділення землі дружині Миколи Гузя вивчають правоохоронні органи.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: В Приват24 і терміналах ...
Наступна новина: Майже сотня людей ...

КОМЕНТАРІ