Головний лікар Білостоцької амбулаторії: Планові показники вже давно себе віджили, а єдині показники, які правдиві — це здоров'я населення і відсутність скарг

Головний лікар Білостоцької амбулаторії: Планові показники вже давно себе віджили, а єдині показники, які правдиві — це здоров'я населення і відсутність скарг

30.10.13 09:37 0 954
Голова облдержадміністрації Борис Клімчук, перебуваючи з робочою поїздкою у Луцькому районі, відвідав Білостоцьку амбулаторію загальної практики сімейної медицини.

Сільська амбулаторія має денний стаціонар і обслуговує 3654 людей. В її підпорядкуванні - 5 ФАПів: Воютинський, Гатівський, Одерадівський, Сьомаківський, Садівський. Завдяки власному автомобілю є можливість обслуговувати сільських мешканців на відстані 12 км.

Борис Клімчук оглянув приміщення медичного закладу та поспілкувався з медичним персоналом. «Ваша амбулаторія має належні умови для обслуговування людей. Маєте кадри. А хороше компактне приміщення дозволяє ще й заощадити на енергоносіях», - зауважив він.

У свою чергу, головний лікар амбулаторії Людмила Левчук зізналася, що колись про відміну планових показників могли тільки мріяти. «Нам казали, що настануть часи, що ви не будете мати плану, а план буде шукати вас. Планові показники вже давно себе віджили, а єдині показники, які правдиві — це здоров'я населення і відсутність скарг», - зазначила вона, наголошуючи про ефективність створення центрів первинної медико-санітарної допомоги в області.

Також лікар подякувала державі за президентські ініціативи та впровадження пілотного проекту з відшкодування ліків від гіпертонічної хвороби. «Зараз населення масово почало виписувати рецепти, отримують знижку, а головне, що люди не займаються самолікуванням», - зауважила Людмила Левчук.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ