Волинь: «Школа лідерів» - за дієве студентське самоврядування

Волинь: «Школа лідерів» - за дієве студентське самоврядування

30.10.13 10:19 0 826
Третій раунд «Школи лідерів» за участі представників студентського самоврядування вишів та професійно-технічних освітніх закладів, а також їх керівників завершився у Володимир-Волинському педагогічному коледжі імені А.Кримського. Традиційно до заходу долучився голова облдержадміністрації Борис Клімчук.

За словами голови студентської ради Анастасії Шевчик, цього року студенти вирішили розповісти керівникам своїх навчальних закладів про побутові негаразди у гуртожитках.

«Ми провели офіційне опитування серед навчальних закладів, і відштовхуючись від отриманих результатів, напрацювали пропозиції із вдосконалення життя студентів», - каже Анастасія. Зокрема, вона розповіла, що з 35 навчальних закладів, що взяли участь в опитувані, 28 мають гуртожитки. І студенти там прагнуть мати кращі побутові умови. Найбільше, як свідчить опитування, мешканців гуртожитків не влаштовують старі вікна та двері, а також не відремонтовані санвузли та душові. Як проблему вони також називають відсутність пралень.

Борис Клімчук акцентував увагу присутніх ректорів на результативності взаємодії органів студентського самоврядування і адміністрації вузів. «Важливо, щоб все відбувалось не формально. Але для цього керівникам навчальних закладів треба зробити деякі формальні речі. Студенти не повинні бути під постійним наглядом ректорату, але в той же час під вашою опікою. Вони повинні брати участь в прийняті рішень, їх треба чути та дослуховуватись до них», - сказав він.

Борис Клімчук також наголосив, що заміна вікон у гуртожитках вишів та ПТНЗ не повинно бути проблемою. «Це питання ми вже завершуємо у сільських школах, де замінили 75% усіх вікон. Тому для вузів це питання навіть не повинно обговорюватись. Там, де це стосується обласного бюджету, ми допоможемо, решта – шукайте засоби», - підкреслив голова облдержадміністрації.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ