Борис Клімчук: Робота з платниками податків має бути коректною

Борис Клімчук: Робота з платниками податків має бути коректною

30.10.13 11:57 0 821
450 волинських підприємств лише 3% від загальної кількості зареєстрованих юридичних осіб відраховують 90% сум надходжень з області до Державного бюджету. Про це на розширеному засіданні колегії головного управління Міндоходів у Волинській області, участь у роботі якої взяв голова облдержадміністрації Борис Клімчук, повідомив начальник відомства Ігор Сінгаєвський, аналізуючи роботу податківців за дев’ять місяців поточного року. За його словами, майже 27% від загальної кількості зареєстрованих перерахували до державної казни лише 2,5% від загальної суми сплачених в області податків. Тобто, в середньому одне таке підприємство щомісяця сплачує до Держбюджету 500 гривень податків та зборів.

Загалом в області зареєстровано 17 тисяч юридичних осіб, з яких потенційними платниками податків є лише 80%.

«Навіть для невеликого за масштабами підприємства чи фірми – це мізерні суми», - зауважив він. І додав: «Щоб не створювати цій категорії платників передумов для мінімізації сум, що підлягають сплаті в бюджет, треба припинити сприймати всіх платників знеособлено. Платники де-юре повинні стати платниками де –факто – це одне з невідкладних завдань, що ставить перед нами Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко».

Ігор Сінгаєвський вважає, що вирішувати проблему уникнення від сплати податків варто не силою фіскального тиску, а силою переконання через ефективно налагоджену комунікацію та більш раціональне використання наявних інформаційних ресурсів: «Усі наші зусилля спрямовані на формування сприятливого бізнес-середовища, підтримку приватної ініціативи впровадження простих і зрозумілих правил ведення бізнесу. Забезпечити рівну конкуренцію сумлінному бізнесу можливо лише через створення однакових умов у сплаті податків усіма без винятку платниками до бюджету».

Борис Клімчук, володіючи інформацією з інших регіонів України, повідомив, що вцілому задоволений роботою волинського управління Міндоходів. «На Волині найвищий рівень добровільної сплати податків. Це - головний показник вашої праці. Індивідуальні підходи до кожного платника податків Волині та якість роботи податківців за останні роки зросли в рази. Робота з платниками податків має бути коректною. Бізнес повинен сплачувати податки по мірі його розвитку, а не за плановими показниками інспекторів. Мене радує, що гроші як «кров економіки» поступово виходять з «тіні», а волинський бізнес дедалі відповідальніше усвідомлює свою роль у процесах приватно-соціального партнерства»- підсумував голова облдержадміністрації.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Ізраїль поновив співпрацю з ...

КОМЕНТАРІ