Депутати заслухали звіт щодо стану екологічної ситуації в місті Луцьку

Депутати заслухали звіт щодо стану екологічної ситуації в місті Луцьку

30.10.13 09:59 0 884
29 жовтня, відбулось засідання постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження. Участь у його роботі взяли заступник міського голови Лариса Соколовська, депутати міської ради Роман Бондарук, Сергій Сівак, Василь Гриб та Рустам Дячук.

Затвердивши порядок денний, члени комісії перейшли до їх розгляду. Начальник відділу екології міської ради Анатолій Гламазда доповів про стан екологічної ситуації в місті Луцьку, шляхи вирішення та виконання Програм. Зокрема, поінформував, що згідно даних обласного управління статистики протягом 2012 року від стаціонарних та пересувних джерел забруднення в атмосферу міста потрапило 12,4 тис.т шкідливих речовин, що на 2,2% менше, ніж у 2011 році.

За його словами, майже 93% забруднюючих речовин потрапили у повітря від пересувних джерел – транспорту. «Викиди від підприємтв – зменшились, а у зв’язку із збільшенням кількості траснпорту – показник викидів від його роботи – збільшився», - зауважив він.

Також наголосив, що відповідно до щорічника стану забруднення атмосферного повітря в м. Луцьку за 2012 рік та інформації Волинського обласного центру з гідрометеорології від 12.07.2013 рівень забруднення атмосферного повітря м. Луцька знаходиться в межах середнього рівня забруднення атмосфери по Україні. Моніторинг проводився серед 53 міст України, м. Луцьк перебуває на 20-у місці із забруднення атмосферного повітря. Він повідомив, що Індекс забруднення атмосфери (ІЗА) м. Луцька за 2012 рік становить 7.99, у 2011 році він складав 8.56, у 2010 – 10.10. «Тобто щороку цей показник знижується. Випадків екстремального забруднення атмосферного повітря протягом року на території міста не виявлено», - зауважив Анатолій Гламазда.

Щодо викидів, то, за словами начальника відділу екології, їх загальна кількість збільшилась. Заступник міського голови Лариса Соколовська зазначила, що ситуація із цим не дуже приємна, адже бувають випадки, коли лучани викидають сміття у не призначених місцях. Нагадаємо, що нещодавно виконавчий комітет міської ради ухвалив рішення «Про заходи, спрямовані на вдосконалення роботи в галузі поводження з відходами». Відтак робота у цьому напрямку перебуватиме на контролі у міській раді. Також за словами Лариси Соколовської, вже замовлено проект щодо розширення сіміттєзвалища у с. Брище, у планах – функціонування сортувальної лінії.

Також Анатолій Гламазда повідомив, що в місті спостерігається стійка тенденція до зменшення обсягів забору води з природних водних об’єктів.

«Тривають роботи з розчистки річки Сапалаївка, зараз здійснено тільки перший етап. Показники якості води р.Стир залишились на рівні попередніх років, навіть дещо покращились. Проведено великий об’єм робіт з реконструкції насаджень у загальноміських зелених зонах (набережна р. Стир, центральний парк культури та відпочинку ім. Лесі Українки, парк ім. 900-річчя м. Луцька, сквери на вул. Львівській, вул. Лесі Українки тощо). Триває процес виготовлення документації для встановлення меж зелених зон міста та природно-заповідних об’єктів місцевого значення», - поінформував він.

Члени комісії вирішили рекомендувати сесії взяти до уваги проект рішення.

Підтримали депутати й проекти рішень щодо передачі житлового будинку № 48 на вул. Кравчука у м. Луцьку на баланс об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «КРАВЧУКА 48», житлового будинку №12 на пр-ті Волі у м. Луцьку – на баланс об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «ЦЕНТРАЛЬНЕ - ЛУЦЬК» та будинку № 2 на вул. На Таборищі у м. Луцьку – на баланс об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «НА ТАБОРИЩІ 2».

Окрім цього, розглянули й проекти рішень «Про надання згоди на прийняття в міську комунальну власність скульптурної композиції сонячного годинника» та «Про визначення меж скверу на вул. Даргомижського».

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ