Державна екологічна інспекція у Закарпатській області повідомляє

Державна екологічна інспекція у Закарпатській області повідомляє

30.10.13 08:28 0 855
На виконання Угоди між Урядом України та Урядом Румунії з питань водного господарства на прикордонних водах 23 – 25 листопада 2013 року у м. Клуж-Напока (Румунія) відбулася зустріч українсько–румунської робочої групи експертів по охороні якості вод. Робочу групу Української сторони, до якої ввійшли фахівці Державної екологічної інспекції у Закарпатській області, Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса та Закарпатського центру з гідрометеорології, очолювала заступник начальника Держекоінспекції Фенцик Оксана Іванівна.

Під час зустрічі експерти проаналізували якість води р. Тиса в створах Валя Вішеулуй/Ділове і Течеу/Тячів та констатували, що в 2012 році транскордонного забруднення на українсько-румунській ділянці р. Тиса не зафіксовано. За результатами порівняння аналізів спільно відібраних проб води з р. Тиса, які проводилися на базі лабораторій м. Байя-Маре та м. Ужгород, Робочою групою встановлено, що значення показників є співставними. Сторонами також узгоджено Програму проведення спільних вимірів витрат води та відборів проб води на 2013 рік для р. Тиса та р. Батарч (Тарна Маре).

Крім того, українська Сторона проінформувала румунську Сторону, що нею підготовлено та передано для розгляду заступнику Уповноваженого Уряду України пропозиції до проекту Регламенту оцінки якості прикордонних вод та заходи, що вживаються при надзвичайних забрудненнях, яких не можливо уникнути на прикордонних водотоках. Планується, що зазначений проект Регламенту буде обговорено на зустрічі заступників Уповноважених Урядів в Україні 4-7 листопада 2013 року.

Державна екологічна інспекція

у Закарпатській області

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненські міліціонери ...
Наступна новина: В Луцьку черговий успіх ...

КОМЕНТАРІ