В Закарпатті близько 82 % реєстраторів розрахункових операцій звітують через Інтернет

В Закарпатті близько 82 % реєстраторів розрахункових операцій звітують через Інтернет

30.10.13 08:56 0 883
На у Закарпатській області працюють 4 870 реєстраторів розрахункових операцій. З них близько 4 000 вже підключені до системи зберігання і збору даних через мережу Інтернет. Вказані РРО формують електронну стрічку та автоматично передають дані про готівкові операції на сервер Міндоходів.

Крім того, з 18 жовтня 2013 набув чинності наказ Міністерства доходів і зборів України від 28 серпня 2013 року № 417, мета якого – удосконалення процедури реєстрації реєстраторів розрахункових операцій та книг обліку розрахункових операцій. Цим рішенням впроваджуються в життя Закони України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронний цифровий підпис». Зокрема, цими документами передбачені такі нововведення: спеціальні форми заяв для реєстрації РРО, розрахункових книжок, книг обліку розрахункових операцій та журналів використання РРО; можливість реєстрації РРО та книг обліку розрахункових операцій шляхом подання заяв в електронному вигляді; зменшення кількості документів, що подаються для реєстрації РРО; оприлюднення даних про реєстрацію РРО, розрахункових книжок, книг обліку розрахункових операцій та журналів використання РРО на офіційному сайті Міндоходів.

Нагадуємо, що наказом № 522 від 1 жовтня 2013 року Міністерства доходів і зборів України затверджено новий Державний реєстр РРО, де платники податків можуть знайти для своєї господарської діяльності дозволені моделі, модифікації, версії внутрішнього програмного забезпечення, виробника, строк первинної реєстрації в органах доходів і зборів, дату та номер рішення про включення до Державного реєстру та сферу застосування касової техніки. Також в цьому реєстрі суб’єкти господарської діяльності можуть ознайомитись з переліком сертифікованих приладів, до якого увійшли 69 моделей касових апаратів, які дозволені до використання у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. Всі вони відповідають сучасним вимогам та забезпечують передачу контрольно-звітної інформації до органів Міндоходів у електронній формі. Разом з тим, платники можуть звіритись і дізнатись, які РРО виключено з реєстру, адже наказом Міністерства доходів і зборів України від 28 серпня 2013 року № 417 «Про затвердження Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій за товари (послуги)» передбачено скасування реєстрації РРО. Тобто, суб’єкти господарювання, які використовують РРО при проведенні готівкових розрахунків, в термін до 1 листопада 2013 року будуть попереджені органами доходів і зборів про скасування 30 листопада 2013 року державної реєстрації РРО, в зв’язку з виключенням їх з Державного реєстру та у відповідності до Закону України №265/95-ВР від 6 липня 1995 року «Про застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

З повним переліком реєстраторів розрахункових операцій, які включені до Державного реєстру, можна ознайомитися на веб-порталі Міндоходів (http://minrd.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/reestri/94957.html).

Головне управління Міндоходів у Закарпатській області

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: "Щоб стати хорошим ...
Наступна новина: Тернопільська область: ...

КОМЕНТАРІ