У Львівській області стати концесіонерами Свірзького замку уже зголосилось троє претендентів

У Львівській області стати концесіонерами Свірзького замку уже зголосилось троє претендентів

30.10.13 11:20 0 799
Про це повідомили 29 жовтня, під час робочої наради щодо збереження та подальшого функціонування замку в с. Свірж Перемишлянського району Львівщини.

Зазначимо, нарада відбулась під головуванням заступника голови Львівської облдержадміністрації Ірини Романів.

Зокрема, під час наради повідомили, що окрім Спілки архітекторів України, в користуванні якої зараз перебуває Свірзький замок, виявили бажання стати концесіонерами ще двоє юридичних осіб.

Ірина Романів наголосила на необхідності активізувати роботу у цьому напрямку та підготувати й перевірити усі необхідні документи, аби можна було розпочати конкурсну процедуру.

Таким чином, до 1 січня 2014 року заплановано здійснити оцінку об’єкту концесії та виготовити проект землеустрою і відповідно до норм чинного законодавства вже через 105 днів буде оголошено конкурс, прийнято та розглянуто заявки.

Також під час наради обговорили ймовірну концепцію Свірзького замку, а саме умови та можливості функціонування пам’ятки культурної спадщини. Зокрема, йшла мова про те, що майбутній концесіонер зобов’язується врахувати і обов’язково реалізувати на території пам’ятки музейну частину із відкритим для громадськості доступом. Також цілісною має залишитись садово-паркова зона та основна конструкція будівлі.

Остаточну концепцію буде представлено 6 листопада цього року.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ