У Львівській області стрийські свободівці ініціюють встановлення меморіяльної дошки Осипу Куриласу

У Львівській області стрийські свободівці ініціюють встановлення меморіяльної дошки Осипу Куриласу

30.10.13 11:54 0 966
Депутати Стрийської районної ради від Вcеукраїнського об'єднання "Свобода" виступили з ініціятивою встановлення меморіяльної дошки на честь відомого живописця, січового стрільця Осипа Куриласа у храмі, в якому зберігаються його розписи. Цю меморіяльну дошку заплановано присвятити 100-річчю створення Легіону українських січових стрільців.

У рамках підготовки до 100-річчя формування Легіону січових стрільців депутати Стрийської районної ради від ВО "Свобода" Мар'ян Берездецький та Михайло Лапчук відвідали храм преподобної Параскевії у с. Кавське, парохом якого є отець Олег Кобель.

Свободівці, які є членами депутатської комісії з культури та національного відродження української нації, мали на меті оглянути унікальні ікони, написані відомим живописцем, стрільцем УСС, який народився в м. Щирець у 1870 році.

Під час розмови з місцевим парохом свободівці висловили ідею встановити у храмі меморіяльну дошку до 100-річчя створення Легіону УСС на честь Осипа Куриласа.

"Осип Курилас був талановитим галицьким художником, роботи якого у 20-х роках минулого сторіччя знали чи не в усіх галицьких помешканнях. Його творчістю прикрашені храми Львівщини, якими вже понад 100 років захоплюються українці. Будучи творчою особистістю, він у 45 років все ж пішов до загону Січових стрільців, аби допомогти захищати українські землі. Тому принагідно до 100-річчя створення Легіону УСС ми встановимо меморіяльну дошку цій величній особистості – Осипу Куриласу", – заявив Мар'ян Берездецький.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Скандал в « Глобусі » : що ...
Наступна новина: Борис Клімчук: Робота з ...

КОМЕНТАРІ