Рівненські міліціонери організували дітям екскурсію до Львівського державного університету внутрішніх справ

Рівненські міліціонери організували дітям екскурсію до Львівського державного університету внутрішніх справ

30.10.13 08:26 0 778
Учні Рівненського економіко-правового ліцею — підшефного навчального закладу УМВС України в Рівненській області — відвідали правоохоронний виш, аби визначитися з вибором майбутньої професії.

Антон Кійко навчається в 11 класі Рівненського економіко-правового ліцею. Хлопець уже давно цікавиться професією міліціонера, і тому залюбки відгукнувся на пропозицію УМВС побачити з середини, як здобувають знання та навички курсанти правоохоронного вищого навчального закладу. Зацікавила екскурсія ще 40 його друзів-колег.

— Я не знав, що навчатися на міліціонера так цікаво, — говорить юнак. — За чотири роки тут можна не лише професійно оволодіти правовими предметами, а й здобути спеціальну фізичну підготовку та навики у стрільбі. Я пораджуся з батьками і, можливо, наступного року я стану курсантом.

Екскурсія розпочалась із відвідування «Народного» музею історії навчального закладу, де учні ознайомилися з історією університету, видатними випускниками закладу, міжнародною та просвітницькою діяльністю ВНЗ.

Діти також зустрілися з керівництвом та викладацьким складом університету. Крім того, усі охочі дізналися про умови вступу до закладу.

Екскурсанти відвідали практичні заняття, а згодом скуштували в університетській їдальні «курсантської каші».

Співпраця керівництва УМВС України в Рівненській області з Рівненським економіко-правовим ліцеєм триває вже другий рік. Минулого року учні цього навчального закладу вже їздили на екскурсію до Національної академії внутрішніх справ. Підлітки не раз бували у музеї міліції Рівненщини. Крім того, вони є активними членами молодіжної організації «ГРІМ» (Громада рівненської ініціативної молоді), яким нещодавно головний міліціонер області генерал-майор міліції Василь Лазутко вручив новеньку форму.

СЗГ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Дніпропетровську ...
Наступна новина: Державна екологічна ...

КОМЕНТАРІ