Корвет ВМС України "Тернопіль", шефство над яким здійснює Валентин Хоптян, розпочав патрулювання у Середземному морі

Корвет ВМС України "Тернопіль", шефство над яким здійснює Валентин Хоптян, розпочав патрулювання у Середземному морі

30.10.13 11:11 0 873
29 жовтня в рамках участі в антитерористичній операції НАТО «Активні зусилля» протичовновий корвет Військово-Морських Сил Збройних Сил України «Тернопіль» з оглядовою командою на борту вирушив на патрулювання до визначених районів Середземного моря з військово-морської бази Туреччини Акзас-Карагач.

Перед цим протичовновий корвет побував у базі логістичного забезпечення Суда-Бей (острів Крит, Греція).

В ході антитерористичної операції військові моряки на чолі з командиром походу капітаном 1 рангу Олексієм Доскато перебувають у Середземному морі вже 20 діб із 40 запланованих.

Під час патрулювання екіпаж українського корабля на чолі з капітаном 3 рангу Олегом Григор’євим здійснює моніторинг цивільного судноплавства, збір та обробку інформації щодо підозрілих суден, їх супроводження та огляд, протимінне забезпечення цивільного судноплавства.

Нагадаємо, 8 жовтня протичовновий корвет Військово-Морських Сил Збройних Сил України “Тернопіль” вирушив із Севастополя у Середземне море з метою виконання завдань антитерористичної операції НАТО “Активні зусилля”. Голова Тернопільської ОДА Валентин Хоптян, який здійснює шефство над кораблем у вітальній листівці заявив, що пишається та гордиться тим, що екіпажу корвета "Тернопіль" доручено особливо важливе завдання нашої держави. На Тернопільщині цей похід вважають підтвердженням Україною статусу розвинутої морської держави, високого професіоналізму, морського вишколу українських військових моряків. Валентин Хоптян побажав морякам успішного плавання і щасливого повернення в рідну базу.

Як повідомлялося, метою операції НАТО «Активні зусилля» є запобігання незаконному переміщенню зброї, наркотиків, терористичним актам, торгівлі людьми та здійснення контролю за судноплавством. Саме протичовновий корвет «Тернопіль» був першим кораблем українського флоту, який у 2007 році долучився до операції «Активні зусилля».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівська обласна рада ...
Наступна новина: Волейболістки міста Луцька ...

КОМЕНТАРІ