Тернопільські міліціонери розшукали шахрайку, яка видурила майже 7 тисяч гривень у малолітньої

Тернопільські міліціонери розшукали шахрайку, яка видурила майже 7 тисяч гривень у малолітньої

30.10.13 08:00 0 796
13-річна жителька Козівського району віддала значну суму грошей шахрайці, аби зняти прокльони та врятувати від смертельної недуги свою маму. Коли рідні дізналися про це, звернулися по допомогу до правоохоронців. Тернопільські міліціонери за декілька днів розшукали аферистку із Волинської області.

«Відмолювання гріхів» – традиційний сценарій, який розіграла перед школяркою лиходійка. Шахрайка перестріла дитину на вулиці, одразу почала розповідати їй про сімейні негаразди, залякувати смертю мами. Побачивши страх в очах дівчинки, незнайомка пообіцяла допомогти врятувати найріднішу людину. Для цього, як пояснила, потрібно принести гроші з дому та провести на них ритуал очищення від усього злого. Школярка побігла додому та винесла шахрайці майже 7 тисяч гривень.

Далі незнайомка почала щось шепотіти, а дівчинці наказала стояти на місці та не піднімати голову. Дитина не помітила, як зникла «добродійка», а разом з нею – і гроші. Коли повернулася додому, розповіла все батькам, а ті, не гаючи часу, звернулися до працівників міліції.

За словами начальника Козівського райвідділу міліції Михайла Пальчика, зловмисницю вдалося розшукати. Нею виявилася 26-річна мешканка Волинської області. Дії лиходійки кваліфікують за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство). Триває досудове розслідування.

Працівники міліції застерігають – не довіряйте незнайомим людям! Усі шахраї віртуозно вміють маніпулювати психікою людей. Вони завжди ретельно готуються до злочину й наперед продумують усі нюанси. Від подібних шахрайств слід застерегти й неповнолітніх. Не можна, щоб діти знали, де вдома знаходяться гроші чи цінності.

Дотримуючись елементарних заходів безпеки, ви зможете зберегти своє майно й уникнути неприємних переживань. Але якщо вже трапилася неприємність, терміново звертайтеся по допомогу до працівників міліції.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Мінську активістів ...
Наступна новина: ВООЗ підтверджує спалах ...

КОМЕНТАРІ