Міліціонери оперативно затримали злодія-гастролера, який вирішив попрактикуватися в Криму у своїй злочинній майстерності

Міліціонери оперативно затримали злодія-гастролера, який вирішив попрактикуватися в Криму у своїй злочинній майстерності

30.10.13 08:05 0 746
Три золотих годинники і виручка з каси – таким став улов гастролера, який прибув на відпочинок у Саки. Зловмисник серед білого дня здійснював крадіжки з місцевих магазинів у присутності продавців. Оперативна робота правоохоронців дозволила в короткі терміни затримати злодія.

У жовтні в Саках були зареєстровані відразу дві крадіжки з магазинів, які відбувалися вдень. З вітрини, встановленої у торговому залі ювелірного магазину, було викрадено три золотих годинника, а в магазині спорттоварів - виручка з каси. Крадіжки здійснювалися в присутності продавців, увага яких була відвернута на інших відвідувачів.

Камера відеоспостереження одного з магазинів зафіксувала викрадача і його дії. За допомогою тонкої металевої палички чоловік зі спритністю фокусника зняв з вітрини чоловічі годинники на підставці і сховав їх у кишеню. Затим, викрадач вийшов на вулицю, але невдовзі повернувся, щоб знову здійснити черговий трюк з годинником.

Аби продавець нічого не запідозрила, зловмисник вигадав легенду: нібито він хоче зробити подарунок для своєї дружини і не може визначитися з вибором. Так з магазину пропали три дорогоцінних годинники.

Опитавши продавців і потерпілих, співробітники карного розшуку встановили схожість почерку зловмисника, це дозволило припустити, що в обох випадках орудував один і той же злодій-віртуоз. Сищики оперативно провели ряд розшукових заходів, результатом яких стало затримання підозрюваного, який тимчасово проживає в одному з санаторіїв м. Саки.

Попрактикуватися у своїй майстерності на курорті вирішив раніше неодноразово судимий приїжджий з сусідньої держави. У номері зловмисника виявили та вилучили два з викрадених годинників.

За фактами крадіжок відкрито кримінальні провадження, провадиться досудове розслідування. Відповідно до санкції ч.2 ст.185 КК України, зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк до 5 років.

СЗГ ГУМВС України

в АР Крим
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі вакцинація - ...
Наступна новина: У Чернівцях правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ