На Миколаївщині злочинці задля викрадення автомобіля вбили його власника

На Миколаївщині злочинці задля викрадення автомобіля вбили його власника

30.10.13 08:35 0 822
Тіло 20-річного хлопця, який зник кілька тижнів тому, було знайдено у лісосмузі. Двом чоловікам, які обґрунтовано підозрюються у скоєнні вбивства, обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

До міліції Центрального району міста Миколаєва звернулась жінка із проханням розшукати її громадянського чоловіка, який вже кілька днів не з’являвся вдома та не відповідав на телефонні дзвінки. Схвильована дівчина запевняла правоохоронців, що така поведінка йому не притаманна, тому жіноче серце передчувало щось лихе.

Слідчим відділенням райвідділу міліції було відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 115 КК України «Умисне вбивство», проведено комплекс заходів. Кілька тижнів вони не мали дієвого результату, але кропітка робота оперативних працівників мала успіх – було встановлено і місце знаходження безвісно зниклого, і обставини його зникнення, і особи, причетні до вчинення тяжкого злочину.

День, який став останнім в житті 20-річного хлопця, розпочався з приємного – він придбав автомобіль БМВ. Омріяний автомобіль був не новий, але повністю відповідав забаганкам його нового власника. Тим більше, в чоловіка вже був транспортний засіб – ВАЗ-2110, який він вирішив продати та вже надав відповідне оголошення до мережі Інтернет, аби повністю довести до ладу нове придбання.

Увечері хлопець відвіз на залізничний вокзал свою дружину, допоміг їй сісти у потяг та зібрався додому. Коли ж потерпілий вже знаходився вдома, до нього зателефонував незнайомець та запропонував оформити куплю-продажу його ВАЗу. Умови угоди влаштовували власника автомобіля, тому хлопець, не зволікаючи, тим більше, що про це його дуже просив покупець, сів за кермо машини та поїхав до незнайомця.

Аби повністю розрахуватися, чоловік, який висловив бажання придбати автомобіль, попросив надати йому можливість оглянути покупку на станції технічного обслуговування. Покупець, який приїхав на зустріч із товаришем, запросив власника машини проїхати на одну станцію, потім на другу, таким чином діставшись до околиці міста, майже на виїзд у напрямку Херсонської області. І покупці, і продавець знаходились разом в салоні машині, обговорювали якість технічного стану автомобіля, характерні особливості під час руху, а в якийсь момент, коли транспортний засіб знаходився на пустинній вулиці, один із незнайомців, діставши пістолет, вистрілив в область голови власникові автомобілю.

Злочинці, на викраденому авто, доїхали до Березнегуватського району, сховали в лісосмузі тіло потерпілого, позбавились від зброї та залишили у схованці транспортний засіб, аби пізніше його збути. Не «забули» зловмисники оглянути і кишені власника авто та забрали у загиблого його особисті речі, документи та гроші.

Під час проведення розшуку безвісно зниклого хлопця, оперативні працівники виявили місце знаходження викраденої автівки, потім знайшли пістолет, який був використаний злочинцями, та встановили осіб, які обґрунтовано підозрюються у скоєнні жорстокого вбивства.

Як саме злочинці позбавили життя молодого хлопця та мотиви такого жорстокого вчинку – все це наразі встановлює слідство. Але зібраної доказової бази стало достатньо для того, аби оголосити про підозру двом мешканцям смт. Березнегувате. 29-річний уродженець сусідньої держави та 22-річний уродженець Херсонської області затримані в порядку ст. 208 КПК України. Працівниками міліції проводяться подальші слідчі (розшукові) дії та встановлюються обставини вчинення злочину.

СЗГ УМВС України

в Миколаївській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: З ініціятиви Ірини ...

КОМЕНТАРІ