Столичні правоохоронці розкрили викрадення іноземного громадянина

Столичні правоохоронці розкрили викрадення іноземного громадянина "за гарячими слідами"

30.10.13 08:50 0 888
Близько третьої години ночі до столичної міліції звернувся громадянин Китаю, який повідомив, що кілька хвилин тому йому зателефонував його співвітчизник. Розмова була короткою – чоловік тільки встиг сказати, що він у потрапив у біду. Після цього зв’язок з ним припинився.

А вранці того ж самого дня до чергової частини того ж райуправління міліції звернувся громадянин Китаю, який розповів правоохоронцям, що минулої ночі його було викрадено. Троє співвітчизників, погрожуючи постраждалому зброєю, силоміць посадили його до машини і відвезли у невідоме місце.

В якості викупу за звільнення викрадачі вимагали у своєї жертви 1,2 мільйона китайських юанів. Потім зловмисники змусили чоловіка перерахувати на зазначений ними банківський рахунок 200 тисяч китайських юанів, а також написати боргову розписку на суму в 305 тисяч доларів США. Після чого потерпілого з зав’язаними очима перевезли в інше місце і відпустили.

Отримані покази були зареєстровані працівниками міліції. Відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.189 «Вимагання» Кримінального кодексу України.

Особи зловмисників та місце їх перебування були оперативно встановлені. Правоохоронці затримали підозрюваних у місті Дніпропетровську.

Начальник карного розшуку Дарницького РУ ГУМВС України в місті Києві В’ячеслав Корнієць розповів, що потерпілий громадянин нещодавно прибув до України з метою організації приватного бізнесу. Його викрадачі, громадяни Китаю, раніше не судимі. Двоє з них працювали в київській кав’ярні, третій зловмисник ніде не працював.

Триває слідство. На затриманих, у разі доведення їхньої вини, чекатиме покарання у вигляді позбавлення волі від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На території України ...
Наступна новина: Махлювання цифрами - інакше ...

КОМЕНТАРІ