Правозахисники засудили 10-річний вирок блогерові за «блюзнірство» в Кувейті

Правозахисники засудили 10-річний вирок блогерові за «блюзнірство» в Кувейті

30.10.13 09:02 0 873
Правозахисна організація Human Rights Watch розкритикувала вирок у десять років позбавлення волі блогерові з Кувейту, якого звинуватили в публікації образ релігійного і державного змісту в його твітері, повідомили в Кувейті. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як заявив заступник директора з питань Близького Сходу цієї організації Джо Сторк, такий вирок за мирну критику є порушенням права на свободу слова і свідчить, наскільки мало Кувейт поважає цю свободу.

Учора апеляційний суд у Кувейті підтвердив 10-річний вирок нині 23-річному блогерові Хамадові ан-Накі за образу пророка Магомета і сунітських монархів сусідніх Саудівської Аравії й Бахрейну в його коротких дописах у твітері. Цей вирок йому винесли минулого літа. Сам блогер запевняв, що його обліковий запис у твітері був зламаний, і образливі слова писав не він.

Від минулого року в Кувейті різко посилився тиск влади на опозицію. Зокрема, до судів притягли понад 200 опозиційних активістів, блогерів і колишніх депутатів парламенту. Серед звинувачень, які їм висували, були й образи, висловлені у твітері й інших соціальних мережах – найчастіше йшлося про образу еміра Кувейту, що прямо забороняє конституція країни. Серед найсуворіших вироків був і 11-річний.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська область: ...
Наступна новина: Львівщина: в області ...

КОМЕНТАРІ