Російський опозиціонер Навальний відкинув причетність до інкримінованих йому злочинів

Російський опозиціонер Навальний відкинув причетність до інкримінованих йому злочинів

30.10.13 08:05 0 849
Російський опозиціонер Олексій Навальний заявив що не причетний до злочинів, які йому інкримінують у ще одній справі проти нього. Як сказав він російському агентству «Інтерфакс», ці звинувачення є «продовженням абсурду «Кіровлісу» у справі, за якою його вже засудили. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Слідчий комітет Росії повідомляв, що його Головне слідче управління оголосило Олексієві Навальному і його братові Олегові остаточне звинувачення у викраденні коштів шляхом обману на суму понад 30 мільйонів рублів (понад 6 мільйонів 646 тисяч гривень), а також у легалізації коштів на суму понад 21 мільйон рублів (понад 5 мільйонів 352 тисячі гривень). Найближчим часом там планують завершити розслідування цієї кримінальної справи і передати її матеріали для ознайомлення звинуваченим і їхнім захисникам, мовиться в повідомленні.

Раніше в цій справі, порушеній іще у грудні минулого року, братів Навальних звинувачували, зокрема, у викраденні чи відмиванні значно більших сум – тільки один із епізодів мав стосуватися 55 мільйонів рублів (понад 14 мільйонів гривень). У квітні цього року проти них порушили ще одну справу про шахрайство, яку об’єднали в одне провадження з першою. Брати не визнають своєї вини. У разі визнання винними їм може загрожувати до 10 років позбавлення волі.

Олексій Навальний, російський опозиційний діяч, блогер і борець із корупцією у владі, нині вже засуджений в іншій кримінальній справі, так званій справі «Кіровлісу», де його з колегою визнали винним у розкраданні майна державної компанії і завданні державі збитків на понад 16 мільйонів рублів (понад 4 мільйони 077 тисяч гривень). Майже два тижні суд замінив йому первісний вирок у п’ять років позбавлення волі на умовний, так само, як і 4-річний вирок його колезі Петрові Офіцерову. Водночас вони й далі мають сплатити штрафи по 500 тисяч рублів (майже 127,5 тисяч гривень) кожен. У цій справі так само обидва не визнають себе винними.

Олексій Навальний також балотувався на виборах мера столиці Росії Москви у вересні і став другим із великим відривом після чинного мера Сергія Собяніна. Для участі в цих виборах Навального після винесення йому першого вироку звільнили з-під варти на час до набуття вироком чинності.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі вакцинація - ...
Наступна новина: У Чернівцях правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ