Волинські рятувальники взяли участь у ІІ міжнародній науково-практичній конференції «Рятувальні служби в системі безпеки держави»

Волинські рятувальники взяли участь у ІІ міжнародній науково-практичній конференції «Рятувальні служби в системі безпеки держави»

30.10.13 13:07 0 841
24-25 жовтня делегація Державної служби України з надзвичайних ситуацій взяла участь у ІІ міжнародній науково-практичній конференції «Рятувальні служби в системі безпеки держави», що відбулась в місті Санок Підкарпатського воєводства Республіки Польща під керівництвом заступника головного коменданта Державної пожежної служби та голови Добровільного товариства Польщі. В конференції взяли участь представники ДСНС України, Волинського, Львівського, Рівненського, Хмельницького обласних головних управлінь і управлінь ДСНС України, коменданти та заступники прикордонних регіональних, міських та повітових управлінь Державної пожежної служби та спеціалізованих рятувальних служб Польщі – всього понад 350 чоловік.

Під час теоретичної частини конференції обговорено шляхи співпраці державних і добровільних спеціалізованих рятувальних і пожежно-рятувальних служб Польщі і України при ліквідації пожеж, аварій та стихійних лих.

Під час практичної частини ці формування продемонстрували наочно свої навички взаємодії та стан бойової готовності з ліквідації наслідків різного роду надзвичайних ситуацій для ефективного надання допомоги постраждалим людям.

До навчань були залучені добровільні та державні формування гірсько-рятувальної, медичної, кінологічної, водолазної та пожежної служб, а також авіаційної служби системи медицини катастроф.

Слід зазначити, що стан оснащення добровільних пожежних і рятувальних формувань та служб Польщі знаходиться на високому рівні. Їх загальна кількість перевищує 2000 формувань, а 280 найкращих входить до загальнодержавної системи реагування на події та пожежі. Це дозволяє рятувальній службі Польщі бути дуже гнучкою - ефективно протидіяти пожежам в селах, віддалених від районних центрів, швидко реагувати у випадках ДТП, надавати допомогу заблукалим чи травмованим людям в горах і під час ускладнення погодних умов взимку, тощо.

Управління ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Єгипті заарештували ще ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ