В Закарпатській області будні іршавського дільничного інспектора міліції

В Закарпатській області будні іршавського дільничного інспектора міліції

30.10.13 15:10 0 1263
Старший дільничний інспектор Іршавського районного відділу міліції капітан Володимир Балега, який обслуговує мешканців Кам′янської сільської ради, у лавах міліції ось уже сім років. З юних років він добре знав міліцейську справу, адже його батько, майор міліції у відставці Іван Балега, прослужив в органах внутрішніх справ більше двадцяти років. Тож після закінчення школи син твердо вирішив іти стопами батька.

Зі сторони складається думка, що дільничний інспектор – це міліціонер, який ходить по сільських домівках, розпитує сусідів, хто що чув і бачив, та намагається отримати інформацію про місцевих дебоширів.

Насправді ж кожен дільничний є часткою великого міліцейського колективу, завдання якого в тому, щоб підтримувати правопорядок у селі чи місті, будинку та в окремій квартирі. Яким же є сучасний дільничний та як проводить свій робочий день?

Володимир Балега народився і виріс на своїй дільниці обслуговування. Населені пункти Хмільник, Воловиця, Богаревиця та Кам′янське, в яких проживає більше 3100 громадян, він знає добре. У селі Кам′янське проживає велика кількість осіб ромської народності, які постійно мігрують, а це додає зайвих клопотів дільничному.

Майже щоранку Володимир Балега спілкується із сільським головою Валерієм Гангуром, дізнається про всі наявні проблеми на дільниці обслуговування. Потім слід обійти саму дільницю: можливо, десь щось підозріле, несанкціонована торгівля і т.д. Одним словом, у дільничного справ багато. Друга половина дня зазвичай присвячена роботі з населенням, раніше судимими та особами, схильними до правопорушень. Крім цього, дільничний, згідно графіку, проводить тричі на тиждень прийом громадян.

Не забуває він про осіб похилого віку, яких у нього на дільниці чимало. Адже у багатьох із них діти проживають за межами району або області, чи взагалі за кордоном, і стареньким часто потрібна допомога та підтримка.

Володимир Балега бажаний гість у школі, його діти зустрічають з радістю. Він може завітати на урок, подивитись, чи всі присутні, чи хтось не прогулює, а може просто зайти на виховну годину і розповісти дітям про їх права та обов′язки.

Наш дільничний Володимир Іванович завжди турбується про місцевих жителів та їх дітей, з повагою ставиться до нас. Ми знаємо, що і вдень, і вночі можемо звернутись до нього за допомогою, – кажуть селяни.

Віта Горзов

Іршавський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області за ...
Наступна новина: У Львові замінували ...

КОМЕНТАРІ