Хмельницька область: рятувальники та екстрені служби готові реагувати на надзвичайні ситуації осінньо-зимового періоду

Хмельницька область: рятувальники та екстрені служби готові реагувати на надзвичайні ситуації осінньо-зимового періоду

30.10.13 13:00 0 1170
29 жовтня на території Чемеровецького та Городоцького районів Хмельницької області відбулись спільні тактичні навчання органів управління і спеціалізованих служб цивільного захисту з питань організації управління при ліквідації надзвичайних ситуацій, характерних для осінньо-зимового періоду.

За тактичним задумом, на автодорозі місцевого значення Городок – Чемерівці між селами Дубівка та Лісоводи внаслідок сильних хуртовин утворилися снігові замети висотою від 0,6 до 1,8 м, в результаті чого було заблоковано рух автомобілів, що призвело до необхідності евакуації людей та техніки, надання людям допомоги щодо їх обігріву та харчування, розгортання пунктів обігріву, надання технічної допомоги транспортним засобам, розчистки автомобільної дороги від снігу з метою відновлення руху транспортних засобів.

Ця ділянка була обрана невипадково, адже минулої зими саме на цьому місці спостерігались високі перемети, та було затрачено чимало матеріальних та людських ресурсів для відновлення автомобільного сполучення.

Під час теоретичної фази навчання перевірено роботу міжрайонного штабу з ліквідації надзвичайної ситуації, в ході роботи якого заслухано керівників спеціалізованих служб цивільного захисту щодо порядку дій за призначенням.

Практично на зазначеній ділянці дороги розгорнуто два пукти відстою техніки з палатками для обігріву, харчування та надання невідкладної медичної допомоги. Вишикувані колони важкої інженерної та спеціальної снігоочисної техніки ДСНС, служби автодоріг та підприємств різних форм власності, а також аварійних бригади електромереж. Наявними силами та засобами організовано проведення евакуації техніки із снігових заметів, супроводження її до безпечних ділянок доріг, зв'язок та освітлення місця надзвичайної ситуації та безпосередньо розчищення доріг від снігу.

Крім того, у навчаннях взяли участь бригади «Медицини катастроф», які відпрацювали надання невідкладної медичної допомоги потерпілим, а також волонтери Товариства Червоного Хреста, які працювали в пунктах обігріву.

Підрозділами ДАІ організовано обмеження руху транспорту на зазначеній ділянці, а також забезпечено рух у реверсивному режимі.

Під час підведення підсумків керівник навчань – перший заступник голови Хмельницької обласної державної адміністрації Вадим Гаврішко дав високу оцінку готовності територіальної підсистеми цивільного захисту Хмельниччини до дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з різким ускладненням погодних умов та зазначив, що лише злагоджена робота усіх без винятку оперативних служб може забезпечити якісне та оперативне реагування на такі надзвичайні ситуації, ліквідацію їх наслідків, а також надання невідкладної допомоги постраждалому населенню та учасникам дорожнього руху.

За словами начальника Головного управління ДСНС у Хмельницькій області Бориса Болібруха, з метою організації своєчасної підготовки до оперативного реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані із ризиками осінньо-зимового періоду в період з 16 по 25 жовтня поточного року проведені спільні навчання органів управління і спеціалізованих служб цивільного захисту із залученням всіх аварійних служб в 18 районах та 6 містах обласного значення. До проведення тренувань були задіяні більше тисячі чоловік особового складу та понад 200 одиниць спецтехніки. Відтак шні навчання стали завершальним етапом проведення подібних тренувань на території області і неодмінно покращать своєчасність та якість реагування на подібні надзвичайні ситуації.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ