У Львівській області у Трускавці перевірили готовність взаємодії служб на випадок виникнення надзвичайної ситуації

У Львівській області у Трускавці перевірили готовність взаємодії служб на випадок виникнення надзвичайної ситуації

30.10.13 15:45 0 827
Днями фахівці з питань техногенної безпеки Головного управління ДСНС України у Львівській області здійснили перевірку реалізації державної політики у сфері цивільного захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру м. Трускавець Львівської обласної територіальної підсистеми Єдиної державної системи запобігання і реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру. Перевірка відбулася в рамках виконання плану основних завдань цивільного захисту області на 2013 рік, для визначення стану готовності служб міста до дій за призначенням.

В рамках здійснення перевірки фахівці ДСНС провели комплексні пожежно-тактичні навчання з особовим складом ДПРЧ-7 м. Трускавець із залученням служб цивільного захисту міста, зокрема бригад швидкої медичної допомоги, аварійних бригад газової служби, обленерго та правоохоронних органів.

Згідно із легендою навчань, у будівлі котельні КП «Трускавець тепло» по вул. Коцюбинського, 12 м. Трускавець, відбувся вибух газу з подальшим горінням, обвалом будівельної конструкції і травмуванням двох осіб. Один з працівників котельні отримав перелом ноги, ще інший – опіки тіла. Котельна представлена 2-поверховою будівлею ІІ ступеня вогнестійкості, площею корпусу 105 кв.м.

Для оперативного реагування та ліквідації наслідків вибуху, на об’єкті створили штаб з ліквідації надзвичайної ситуації. Згідно професійного спрямування кожної із залучених служб, ліквідація відбувалася багатовекторно: рятувальники ліквідовували пожежу та надавали допомогу потерпілим спільно із медиками, газова служба припинила подачу газу до котельні, представники міліції забезпечили обмеження доступу до місця події.

Основна мета тренувань стосувалася навчанню особового складу прийомам і способам гасіння пожеж в приміщенні котельні та деблокування людей з під завалів будівельних конструкцій, організації роботи пошукових ланок ГДЗС по проведенню евакуації та рятування людей з задимлених приміщень, а також перевірці взаємодії Трускавецького МВ ДСНС з представниками органів влади, адміністрації об’єкту, на якому виникла подія та аварійних й спеціальних служб міста.

Підсумки проведених тренувань підвели на засіданні міської комісії ТЕБ та НС. За результатами перевірки вирішено вжити необхідних заходів щодо недопущення розмороження мережі теплопостачання та уцілілого обладнання системи теплопостачання у котельні, вжити заходів щодо відновлення технологічного обладнання котельні у найкоротші терміни, організувати в найкоротші терміни розробку проектно-кошторисної документації на проведення робіт з відновлення котельні та багато інших питань, що стосуються відновлення будівлі котельні.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові замінували ...
Наступна новина: У Львові правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ