У Рівненській області горів гараж з автомобілем та літня кухня

У Рівненській області горів гараж з автомобілем та літня кухня

30.10.13 13:10 0 891
О 01:30 29 жовтня на пункт зв’язку 16 Державної пожежно-рятувальної частини за номером 101 надійшло повідомлення про пожежу у приватному господарстві села Балаховичі.

По прибуттю до місця пожежі, рятувальниками було встановлено, що горить надвірна будівля (літня кухня та гараж). Всередині приміщення знаходився автомобіль ИЖ-2715, крім того, в гаражі знаходився пустий балон з пропаном котрий щомиті міг вибухнути. Також за 4-5 метрів від місця пожежі розташовувався житловий будинок, на який у будь-яку мить міг перекинутися вогонь. Тому діяти довелося надзвичайно оперативно. Вогнеборці швидко локалізували пожежу, не допустивши її поширення на поряд розташовані будівлі та попередили загрозу вибуху.

Потерпілих внаслідок пожежі немає. Вогонь знищив автомобіль, перекриття та покриття надвірної будівлі.

Як згодом вдалося з’ясувати, загоряння виявив сусід погорільців. Він же розбудив господарів та повідомив про пожежу рятувальників. Попередня причина пожежі – коротке замикання в електромережі.

Рятувальники Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області закликають громадян дотримуватися основних правил пожежної безпеки.

Щоб попередити виникнення пожеж через електричні причини необхідно: довіряти монтаж і ремонт електромережі й електрообладнання тільки фахівцям. Для захисту електромережі від перепадів напруги застосовувати автоматичні запобіжники й калібровані плавкі вставки лише заводського виготовлення. Вмикати електроприлади тільки при допомозі штепсельних з’єднань. Користуватися прасками, електроплитами, чайниками й іншими приладами зі спеціальними вогнетривкими підставками. Перед тим, як вийти з приміщення, треба вимикати все електрообладнання з розеток. Не можна користуватися несправними та нестандартними електронагрівальними приладами. Відстань від приладів електроопалення до горючих матеріалів і конструкцій має становити не менше 0,25 м. Намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі значної потужності.

Пам’ятайте! Лише дотримання цих простих, але вкрай необхідних заходів, допоможе зберегти Ваше житло та, найголовніше, життя! Будьте пильні, дотримуйтесь правил пожежної безпеки, а також прищеплюйте це своїм дітям змалку.

Пам’ятайте: в разі виникнення пожежі чи іншої надзвичайної ситуації негайно телефонуйте в Службу порятунку за номером «101»!

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Розпочала свою роботу ...
Наступна новина: Зловмисника, який ...

КОМЕНТАРІ