Сільгоспкооперативи відродять українське село, - переконаний заступник голови ОДА Василь Гецько

Сільгоспкооперативи відродять українське село, - переконаний заступник голови ОДА Василь Гецько

30.10.13 14:08 0 913
Про розвиток кооперативів на Тернопільщині в рамках третьої фази проекту ЄС ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» говорили заступник голови Тернопільської ОДА Василь Гецько та експерт європейської комісії Ільдар Газізулін. Одним з механізмів, який цими днями обговорюється єврокомісією, є підтримка кооперативного руху.

«Експерт приїхав аби оцінити нашу роботу, подивитися, як працюють кооперативи Тернопільщини, - каже Василь Гецько. – а далі вирішить, чи заслуговує на кошти проекту наша область». Третя фаза проекту розрахована на 4 роки.

на Тернопільщині за підтримки проекту ЄС ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» уже створені і успішно працюють кооперативні господарства у Підволочиському районі – «Зелена криниця», у Кременецькому на базі СОК «Лосятинське молочне джерело» реалізовується проект «Розвиток полуничних кооперативів», зареєстровано СОК «Ягідний край» по заготівлі, зберіганні та переробці сільгосппродукції та ТОВ «Екофрутс», яке вирощує ягоди.

Учасники зустрічі переконані, що розвиток кооперативного руху посприяє відродженню українського села, оскільки саме кооперативи дадуть змогу дрібному виробнику отримати дотації, субсидії, кредитну підтримку.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: на Хустщині ...
Наступна новина: Виставка до 69 річниці ...

КОМЕНТАРІ