Отримана нерезидентом спадщина оподатковується

Отримана нерезидентом спадщина оподатковується

30.10.13 18:30 0 994
Відповідно до ст.174 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) кошти, майно, майнові чи немайнові права, вартість робіт, послуг, подаровані платнику податку, оподатковуються згідно з правилами, встановленими р.IV цього Кодексу для оподаткування спадщини.
Будь-який об’єкт спадщини, що успадковується спадкоємцем-нерезидентом від спадкодавця-резидента, оподатковуються за ставками, визначеними в п.167.1 ст.167 ПКУ.
Підпунктом 174.3 ст.174 Податкового кодексу передбачено, що особами, відповідальними за сплату (перерахування) податку до бюджету, є спадкоємці, які отримали спадщину.
Дохід у вигляді вартості успадкованого майна (кошти, майно, майнові чи немайнові права) у межах, що підлягає оподаткуванню, зазначається в річній податковій декларації, крім спадкоємців - нерезидентів, які зобов’язані сплатити податок на доходи до нотаріального оформлення об’єктів спадщини.
Тому фізична особа - нерезидент, яка отримала спадщину (подарунок) від фізичної особи - резидента, зобов’язана сплатити податок на доходи фізичних осіб до нотаріального оформлення успадкованого (подарованого) об’єкта, за ставкою 15% та/або 17% залежно від розміру бази оподаткування в календарному місяці.

Головне управління Міндоходів у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ірина Сех: «Уряд ...
Наступна новина: Трансфертне ціноутворення: ...

КОМЕНТАРІ