Підприємства Тернопільщини ліквідували зарплатний борг працівникам на суму 12,6 мільйонів гривень

Підприємства Тернопільщини ліквідували зарплатний борг працівникам на суму 12,6 мільйонів гривень

30.10.13 20:31 0 1046
З початку року працівниками територіальних органів Міндоходів області на спільних з органами місцевої влади засіданнях комісій заслухано керівників 105 підприємств, які допустили заборгованість із виплати заробітної плати. Як розповів начальник Головного управління Міндоходів у Тернопільській області Олександр Вітрук, за наслідками проведеної роботи на 90 підприємствах ліквідована заборгованість із виплати зарплати в сумі 6,5 млн. грн. Як наслідок, до бюджету сплачено 1,7 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб та 94,5 тис. грн. – єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Крім того, проведено індивідуальну роз’яснювальну роботу із керівниками 138 підприємств, за наслідками якої 120 з них ліквідувала заборгованість із виплати зарплати в сумі 6,1 млн. грн. До бюджету перераховано 1,6 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб та 183,5 тис. грн. єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.
Працівники територіальних органів Міндоходів області спільно з органами місцевої влади проводять контроль за дотриманням платниками чинного законодавства про оплату праці. Цього року на засіданнях комісій заслухано керівників 485 підприємств та організацій, на яких заробітна плата виплачувалась у мінімальному чи нижче мінімального розмірах. За наслідками проведених засідань, 415 підприємств підвищили рівень виплати заробітної плати. До бюджету додатково надійшло 302,1 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб та 180,5 тис. грн. – єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.
Крім того, проведено роз’яснювальну роботу з аналогічних питань по 807 підприємствах та організаціях області. За наслідками проведеної роботи 689 підприємств підвищили рівень виплати заробітної плати. До бюджету надійшло 615,9 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб та 242,7 тис. грн. – єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Інформаційно-комунікаційний відділ
Головного управління Міндоходів у Тернопільській області


Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Юрій Левченко надасть ...
Наступна новина: "Юні міліціонери" побували ...

КОМЕНТАРІ