Закарпаття: Цього року збільшилася кількість квартирних краж

Закарпаття: Цього року збільшилася кількість квартирних краж

31.10.13 11:18 0 2079
Співробітники управлінь Державної служби охорони та карного розшуку УМВС України в Закарпатській області на спільній прес-конференції закликали громадян пильніше слідкувати за своїм майном у літній період.

Начальник УДСО при УМВС України в Закарпатській області підполковник міліції Андрій Литовченко висловив стурбованість керівництва МВС зростанням кількості крадіжок з помешкань громадян у країні. Лише на території Закарпатської області у поточному році таких зареєстровано 440, у той час, як за аналогічний період минулого року їх було 355. Частіше обкрадають приватні будинки (314 крадіжок), але крадії й не оминають увагою і квартири (126). Найчастіше крадуть у Мукачеві, Ужгороді, Тячівському, Свалявському, Ужгородському та Рахівському районах.

Як зазначив старший оперуповноважений Управління карного розшуку капітан міліції Олександр Шаранич, найбільша кількість крадіжок з помешкань громадян скоюється у ранковий та денний час, що обумовлено відсутністю вдома господарів та членів їх сімей. З квітня по серпень реєструється більше 50 % подібних злочинів, що пов’язано з дачно-відпускним сезоном, коли помешкання громадян довгий час залишаються нагляду та без господарів.

Правоохоронці посередництвом медійників закликали громадян потурбуватися про безпеку власного майна, адже злочин легше попередити, ніж розкрити. В Закарпатті розкривається лише кожна четверта крадіжка з помешкань.

Щоб знизити ризик обкрадання, варто посилювати вхідні двері та замки, не забувати зачиняти на ключ вхідні двері у помешкання, зачиняти вікна та балконні двері (особливо на 1 та 2 поверхах). Від’їжджаючи на відпочинок, не варто розголошувати в мережі інтернет та знайомим особам відомості про час і період від’їзду. Потрібно забезпечити тимчасовий нагляд за помешканням з боку родичів чи надійних сусідів.

Але і цих заходів може виявитися недостатньо. Найнадійнішим захистом житла є облаштування його охоронною сигналізацією з прибуттям охорони на місце спрацювання. Начальник технічної служби та ресурсного забезпечення УДСО Андрій Хлівецький відзначив, що помешкання, які знаходяться під охороною ДСО, не були жодного разу обкрадені — злочинці легко перевіряють чи дійсно об’єкт під охороною, чи ні. Коли переконуються, що на місце оперативно прибуває наряд, відмовляються від задуманого. Але навіть коли й ризикують, то неодмінно потрапляють до рук правоохоронців. Так було, коли двоє зловмисників забралися у квартиру у Виноградові. Одного затримали прямо у квартирі. Другий не побоявся, і вистрибнув з третього поверху у вікно. І хоч за таких фантастичних обставин йому вдалося втекти, за кілька годин він приєднався до свого «колеги» у міськвідділі.

Досвід показує, що впевненість громадян за безпеку своїх помешкань у час відпусток, переконує їх не знімати квартири та будинки з охорони, і вони і надалі продовжують користуватися послугами ДСО.

Подібне відбувається і в сусідній Росії, де купив квартиру в щелково громадянина С. Іванова також пограбували під час його літнього відпочинку.




Джерело: http://www.russianrealty.ru/catalog/Россия/Московская/Щелковский/Щелково/Продажа-квартир/
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Фахівці Міндоходів ...

КОМЕНТАРІ