За 9 місяців 2013 року радіаційних аварій та інцидентів з джерел іонізуючого випромінювання на території Волині не зафіксовано

За 9 місяців 2013 року радіаційних аварій та інцидентів з джерел іонізуючого випромінювання на території Волині не зафіксовано

31.10.13 09:51 0 955
За дев’ять місяців поточного року на території Волинської області порушень ядерної та радіаційної безпеки, що призвели або могли призвести до радіаційних аварій та інцидентів з ДІВ, не зафіксовано.

Станом на 30 вересня 2013 року в області ліцензовано 58 суб’єктів господарської діяльності, які використовують джерела іонізуючого випромінювання (ДІВ).

За ІІІ квартал поточного року в рамках дозвільної діяльності Північно-західною Держінспекцією розглянуто 8 заяв суб’єктів діяльності у сфері використання ядерної енергії на видачу, переоформлення та внесення змін до діючих ліцензій на провадження діяльності з використанням ДІВ. За результатами розгляду ліцензійною комісією прийнято рішення щодо внесення змін до діючих ліцензій ДП «Волинський експортно-технічний центр Держгірпромнагляду України», ПАТ «Пусконалагоджувальне управління», Східноєвропейского національного університету ім. Лесі Українки та переоформлення ліцензії Ягодинської митниці.

За звітний період Держінспекцією проведено 10 наглядових заходів за дотриманням підприємствами, установами та організаціями області вимог діючого законодавства, норм, правил і стандартів з ядерної і радіаційної безпеки, умов виданих ліцензій у сфері використання ядерної енергії, за результатами яких ліцензіатам надано відповідні приписи щодо усунення виявлених порушень.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У Львівській області ЛОДА ...

КОМЕНТАРІ