В Луцьку у міській раді створено відділ з питань запобігання та виявлення корупції, зв’язків з правоохоронними органами

В Луцьку у міській раді створено відділ з питань запобігання та виявлення корупції, зв’язків з правоохоронними органами

31.10.13 12:14 0 1049
Таке рішення прийняли депутати під час сьогоднішнього засідання 46-ї сесії міської ради.

Начальник відділу кадрової роботи та нагород міської ради Віра Гудима поінформувала присутніх, що у зв’язку зі змінами до Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України «Питання запобігання та виникнення корупції» органи місцевого самоврядування зобов’язані утворити спеціально уповноважений орган з питань антикорупційної політики.

За словами Віри Гудими, до цього ці функції виконував відділ кадрової роботи та нагород. Відповідно до вищезазначених нормативно-правових актів, обсяг обов’язків збільшився, при чому вони розмежовуються та зазначені чіткі терміни виконання. Відтак, аби повноцінно та якісно їх виконувати, необхідно покласти ці функції на конкретний структурний підрозділ. «Відділ створюється в межах загальної чисельності апарату ради та її виконавчих органів», - наголосила Віра Гудима.

Стосовно цього питання свої позиції висловили депутати Анатолій Бірюков, Сергій Сівак, Юрій Корольчук, Микола Яручик, Павло Данильчук, Андрій Осіпов.

Секретар міської ради Григорій Пустовіт зазначив, що основним завданням новоствореного структурного підрозділу є запобігання, профілактика корупційних діянь. «Україна рухається в бік ЄС, а однією із ряду вимог є боротьба з корупційними порушеннями», - нагадав присутнім Григорій Пустовіт .

Міський голова Микола Романюк наголосив, що чинного законодавства необхідно дотримуватись. «Розширення штату працівників – немає», - зазначив він.

Відтак наступний проект рішення стосувався затвердження Положення профільного відділу. Ще один – змін у Положення про відділ кадрової роботи та нагород, адже функціональні обов’язки щодо антикорупційної роботи виконував цей відділ.

Депутати підтримали озвучені проекти рішення.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ