Луцьк: у запитах депутати акцентували на питаннях життєдіяльності міста

Луцьк: у запитах депутати акцентували на питаннях життєдіяльності міста

31.10.13 10:57 0 1048
На сесію міської ради прийшли вкладники та керівники ПАТ «Західінкомбанк», щоб озвучити свої проблеми і попросити депутатів сприяння у їх вирішенні. Від вкладників виступила Любов Лищук, яка висловила позицію 4-х тисяч волинян, які хочуть повернути свої кошти. Голова правління «Західінкомбанку» Галина Скиба у своєму виступі зазначила, що попри важку спадщину, банк намагається поступово повертати борги. Ці виплати можна було б збільшити в рази, якби боржники банку - відомі бізнесмени повернули до 120 мільйони гривень.

Міський голова Микола Романюк запевнив учасників конфлікту, що міська влада зробить усе можливе для його вирішення. Але потрібно питання добре вивчити, залучивши депутатські комісії, підготувати відповідний проект рішення для розгляду на наступній сесії міської ради. Делегація вкладників прийшла за 15 хвилин до початку сесії, цього часу малу для ґрунтовного вирішення проблеми. «Люди прийшли, щоб ми їх підтримали і захистили, тож нам треба подумати, як це зробити. За кілька днів зберемо напрацювання, подумаємо, яким чином можна людям допомогти», – сказав міський голова і закликав вкладників до понеділка подати і свої пропозиції щодо вирішення проблеми.

Потім депутати почали озвучувати свої запити та запитання.

Обранець громади Андрій Козюра пропонував заслухати на наступній сесії начальника Головного управління Державного казначейства України у Волинській області щодо обслуговування міського бюджету.

Депутат Катерина Приступа висловила прохання виборців щодо ремонту дорожнього покриття в районі вулиці Глушець та проспекту Волі.

Тетяна Деметьєва наполягала на обстеженні стану каналізаційних колодязів та люків.

Міський голова Микола Романюк пояснив, що це питання вивчалося, за результатами він готовий надати інформацію. За його словами, останнім часом зменшилася кількість викрадання люків.

Депутат Роман Романюк зауважив, що працівникам ДАІ потрібно вирішити проблему незаконної парковки автомобілів в районі автовокзалу та Варшавського ринку. Залишається проблемним для безпеки руху перехрестя вулиць Конякіна і Карпенка-Карого. Він також просив зробити розмітку для пішоходів біля ЖКГ №11, де діти переходять дорогу, йдучи до школи.

Петро Савчук повідомив, що до нього неодноразово зверталися лучани з проханням встановити зупинку на вимогу на маршруті від Універмагу до гіпермаркету «Нова лінія» в районі дитячої спортивної школи. Депутата також цікавила проблема каналізації на вулиці Сагайдачного.

Микола Романюк запевнив, що на цій вулиці буде зроблено освітлення. Також виготовлено проектно-кошторисну документацію для каналізації. Наступного року вона буде зроблена.

Покращити освітлення проспекту Молоді пропонував депутат Анатолій Пархомюк.

Юрій Корольчук звернувся із запитом до міського голови щодо водовідведення на вулиці Дорошенка.

Микола Романюк повідомив, що питання у нього на особистому контролі. Буде виготовлена проектно-кошторисна документація і передбачено кошти у бюджеті на ремонт.

Олександр Семенюк озвучив прохання виборців щодо знесення аварійних дерев на вулиці Мамсурова біля автостоянки.

Також свої запити та запитання озвучили обранці громади Любов Серба, Аскольд Пекарський, Микола Яручик, Сергій Григоренко, Олександр Плісецький, Сергій Сівак, Ігор Поліщук, Євген Ткачук.

Анатолій Бірюков передав подяку від жителів будинку №18 проспекту Перемоги міському голові Миколі Романюку його заступнику Ларисі Соколовській, директору департаменту ЖКГ Івану Кубіцькому за якісно відремонтований дах.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі майбутні ...

КОМЕНТАРІ